Room Eleven neemt Essent Award in ontvangst

Muzieknieuws 24-01-2007 15:28

Op zaterdag 13 januari heeft Room Eleven de Essent Award uitgereikt gekregen. De prijs voor jonge, veelbelovende artiesten. Behalve dat er onder andere op Noorderslag gespeeld mocht worden, won Room Eleven ook nog een budget van €5000 om aan promotie te besteden, een 2 meter sessie en de nodige media-aandacht (o.a. MTV).

Het optreden op Noorderslag was een groot succes voor Room Eleven. De Marathonzaal was tot de nok toe gevuld en de deuren moesten zelfs dicht. Het AD schreef:
'Kwaliteit was er zeker op het uitverkochte Noorderslag. Bij het optreden van jazzformatie Room Eleven bijvoorbeeld, waar zangeres Janne Schra met haar onbevangen podiumpresentatie en zwoele nachtclubstem haar publiek betoverde.'

De Telegraaf omschreef het concert als volgt:

'Zo liep de Oosterpoort zaterdagavond warm voor vele namen die pas vorig jaar officieel doorbraken. Room Eleven bijvoorbeeld, jazzband die doorlopend leent van andere stijlen en met 'Six White Russians & a Pink Pussycat' een van de plezierigste debuutplaten van 2006 afleverde. Met spring-in-het-veldzangeres Janne Schra voorop kregen ze ook de kleine Marathonzaal aan het heupwiegen met hun muzikale goed-nieuwsshow.'

In een reactie aan Gitarist.nl over het winnen van de Award zegt Room eleven-gitarist Arriën Molema

"We vinden het een fantastische waardering van waar we mee bezig zijn. De prijs is een echte duw in de rug en de extra media-aandacht stimuleert ons nog meer om door te gaan en verder te komen."

Andere Essent-winnaars dit jaar zijn: El Pino & The Volunteers, Dennis, Dicecream en Delain.

zoeken
zoeken