NAMM 2007

Natúúrlijk waren wij erbij…

Muzieknieuws 29-01-2007 16:41

De Gitarist-redactie stak zich in Hawaii-shirt en korte broek om in Anaheim, Californië alle nieuwe snoepjes voor 2007 te ruiken en te proeven.

De Roland/Fender persconferentie aan het begin van de eerste beursdag bracht al direct een sensatie teweeg: de twee giganten onthulden een aantal producten die in samenwerking werden ontwikkeld. Een ervan is de VG Stratocaster, een American Series Strat die naast de gewone drie elementen ook nog een Roland gitaarsynthesizer-element heeft. Niet zo heel bijzonder. Wat wel bijzonder is, is de ingebouwde modellinghardware en -software à la Variax die op batterijen werkt. Een ander opvallende vrucht van de nieuwe samenwerking zijn twee Boss pedalen die het geluid van beroemde Fender versterkers simuleren, de Deluxe en de Bassman.

Greg Koch VG Stratocaster demo





Verder werd een duidelijke trend zichtbaar bij versterkerbouwers: kleine buizencombootjes met een laag vermogen. Zo introduceerden Laney, Hiwatt, Peavey, Fender, Crate, Epiphone, Ampeg en Vox allemaal hun eigen ideeën van kleine, dan wel piepkleine buizenkacheltjes.

Zoals gebruikelijk kenmerkt de NAMM zich door het grote aantal bekende namen die komen ‘buurten’. Ook is het in de avonduren altijd goed toeven op de verschillende shows die door merken en distributeurs worden georganiseerd. Zo werd de redactie blij verrast met een Fender show waar Eddie Van Halen niet alleen een replica van zijn Frankenstein onthulde, maar ook (jawel) een Fender 5150 versterker. En natuurlijk was hij niet te vies om beide even de demonstreren. Een Peavey party met namen als Randy Bachman, TM Stevens, Doug Wimbish en Bobby Kimball is ook niet verkeerd en het Ibanez feest waarnaar we met bussen naar Sunset Boulevard in Hollywood werden ontvoerd, mocht er ook wezen: een gecombineerd optreden van Paul Gilbert en Steve Vai met gastoptredens van Joe Satriani en Andy Timmons.

Paul Stanley signeert







Houd het komende nummer van Gitarist goed in de gaten want daarin zal nog veel meer NAMM nieuws te lezen zijn, natuurlijk geïllustreerd met eindeloos veel foto’s.

zoeken
zoeken