Tommy Emmanuel op Acoustic Strings

Muzieknieuws 31-01-2007 13:37

Van vrijdag 20 april t/m zondag 22 april 2007 wordt het grootste gitaarfestival van de Benelux gehouden in het Hoftheater in Raalte. Op het Acoustic Strings Guitar Festival (alweer het zevende) is de wereldtop van gitaristen vertegenwoordigd.

Vrijdag geeft Tommy Emmanuel (zie foto), een van Australië’s succesvolste muzikanten en toonaangevend fingerpicker, van country tot klassiek en van jazz tot rock) een solo-optreden, dat al uitverkocht is. Zaterdag speelt hij samen met de andere gitaristen op het festival als Tommy Emmanuel & Friends. Hij geeft tijdens zijn verblijf in Nederland ook nog acht andere concerten (zie onder).

Op zaterdag zijn er diverse workshops te volgen. De Duitse gitarist Thomas Blug werd in eigen land benoemd tot beste rockpopgitarist. Gitarist zag hem optreden tijdens de Musikmesse Frankfurt 2006 en was onder de indruk van zijn Jeff Beck-achtige interpretaties. Blug kreeg ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de Fender Stratocaster de onderscheiding ‘Stratking of Europe’.
Pat Kirtley is een pure fingerstyler en is zelfs uitgeroepen tot USA National Fingerstyle Guitar Champion. Zijn genres zijn vooral folk, pop, celtic en ‘down-home’ muziek.
Wayne Johnson is bekend van zijn cd’s met de Manhattan Transfer. Zijn stijl is een bekende mix van klassiek, jazz en fingerstyle.
Nadja Kossinskaja is prijswinnares van veel internationale prijzen en gitarist op o.a. ‘Laut Und Leise’, het laatste album van Peter Maffay.
Deze gitaristen zullen ook het avondconcert verzorgen, dat om 20.00 uur begint.

Op zondag wordt de Internationale Gitaarbeurs gehouden, aanvang 11.00 uur. Tijdens deze beurs is er ook een open podium; inschrijven kan via info@acousticstrings.nl.

De tournee van Tommy Emmanuel:
April: 18, Heerhugowaard - De Schakel; 19, Groningen - De Oosterpoort; 21, Franeker - Theater de Koornbeurs; 23, Naaldwijk - WestlandTheater de Naald; 24, Drachten - Schouwburg de Lawei; 25, Veghel - Theater de Blauwe Kei - uitverkocht; 26, Naaldwijk - WestlandTheater de Naald; 27, Doetinchem - Schouwburg Amphion

Eind van het jaar komt Tommy Emmanuel nog een keer naar Nederland voor een optreden op 15 december in het Rabotheater in Hengelo.
zoeken
zoeken