Von Kopf bis Fuss

Ellen ten Damme theatertour van start

Muzieknieuws 05-02-2007 16:33

Dit seizoen staat Ellen ten Damme wederom op de bühne en vertolkt zij haar theaterconcert Von Kopf bis Fuss. Van spagaat tot flikflak, van hedendaagse Duitse popmuziek tot werk van Bertolt Brecht en Kurt Weill, van La Dietrich en punkdiva Nina Hagen tot nieuw eigen geschreven werk.

Ellen werkt al twaalf jaar met veel succes in Duitsland, waarvan de laatste drie jaar veel opzienbaarde optredens in de theatershow Atlantic Affairs van- en met Udo Lindenberg, en met het ‘Skandal-lied’ Plattgefickt waarmee ze aan de Duitse Grand Prix meedeed.

De opstap voor deze eerste Nederlandse theatertournee, deed Ellen vorig jaar zomer op het theaterfestival De Parade - gevolgd door een tournee met het Noord Nederlands Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Tijdens de Parade liet Ellen ten Damme zien wat ze in huis heeft: een unieke stijl, een dijk van een stem, een performance waar je u tegen zegt en een veelzijdig repertoire. Het resulteerde in altijd uitverkochte tent en staande ovaties.

Ellen ten Damme is een entertainer en podiumbeest bij uitstek. Begeleid door haar eigen band vertolkt ze ‘unbeschreiblich weiblich’ de mooiste liedjes van onze oosterburen en Engelstalige songs van zichzelf.

Ellens band bestaat uit:
Gitaar – Robin Berlijn
Bas – Dick Brouwers
Drums – Baz Mattie
Toesten – Diederik Nomden
zoeken
zoeken