NightLiveXS Awards 2007

Jan Smit ontvangt anti-award van publiek

Muzieknieuws 12-02-2007 14:30

De helft van de gisteravond in Paradiso uitgereikte tien NightLiveXS Awards gaat naar Amsterdam en Oss. Eerder maakte organisator LiveXS Popmagazine al bekend dat The Gathering volgens haar lezers de Outstanding Achievement Award voor de gehele bandcarrière in ontvangst mocht komen nemen uit handen van de winnaar van vorig jaar, Pinkpop-voorman Jan Smeets.

Ook de award voor beste live-act ging zondagavond naar de groep rondom zangeres Anneke van Giersbergen. Als dank speelde de band zondag een verrassingsoptreden in de uitverkochte Amsterdamse poptempel.

Paradiso mocht zelf ook een award in ontvangst nemen voor beste poppodium 2007. De Amsterdamse zaal was in 2005 ook al de beste popzaal van Nederland in de ogen van het livepubliek. In 2006 had het Haagse Paard van Troje die eer. A Campingflight to Lowlands Paradise is voor de derde maal op rij het populairste festival van Nederland. Meer dan ooit werd er dit jaar middels publieksacties gestreden onder podia en festivals om de 'cirkelzaag' mee naar huis te mogen nemen.

Andere winnaars van dit jaar zijn:
  • Johan (beste album nationaal)
  • Arctic Monkeys (beste album internationaal)
  • Jan Smit (Wat willen we niet meer zien of horen in 2007)
  • Iggy Pop (beste live-act internationaal)
  • Wolfmother (beste nieuwkomer)
  • Radiohead (beste optreden in HMH Amsterdam)

Speciale aandacht was er voor een door uitzendpartners Fabchannel en DutchView dit jaar gelanceerde nieuwe award. The Fabby Award voor de meest innovatieve en spraakmakende (nieuwe) media-actie van het jaar ging naar de Amsterdamse formatie Voicst. The Fabby is de enige prijs die niet door het publiek werd verkozen.

De publieke belangstelling voor de NightLiveXS Awards 2007 was groter dan ooit. Na het sluiten van de landelijke voorverkoop op zaterdagmiddag en het tellen van de bomvolle gastenlijsten, waren nog slechts vijfhonderd kaarten aan de deur beschikbaar. Afgelopen zondag waren er voor de eerste maal vroeg in de middag als opwarmertje ook al goedbezochte instore-optredens van Mint, The Family Stand en C-Mon & Kypski te bewonderen in Fame Music.

Tussen 17.00 en 24.00 uur traden in Paradiso in het kader van de NightLiveXS Awards in totaal 18 bands op waaronder eerdergenoemden en bijvoorbeeld het Vlaamse Daan, Hitch en A Balladeer, aangevuld met vijf verrassings-optredens van nieuw talent waaronder Do The Undo, Lilian Hak en Solo. Alle optredens waren rechtstreeks wereldwijd te volgen via www.fabchannel.com. in het fotoboek vind je veel foto's van de optredende bands.

De concertregistraties en alle interviews met acts, uitreikers en ontvangers van de NightLiveXS Awards 2007 zullen de komende weken blijvend beschikbaar komen in het archief van Fabchannel.com. NightLiveXS op KXradio komt aanstaande maandagavond al met een uitgebreide nabeschouwing in de reguliere wekelijkse uitzending tussen 22.00 en 24.00 uur. KXradio is het nieuwe station van Rob Stenders dat vorige week haar nieuwe studio opende in het pand van Eyeworks in Amsterdam.

Silence Is Sexy heeft op 3 maart in Ekko in Utrecht haar releaseparty van het debuutalbum 'Everything you should know'.

zoeken
zoeken