Stemming Duiveltjes 2007 geopend

Muzieknieuws 14-03-2007 13:05

De verkiezing van de Duiveltjes, de prijzen voor de beste Nederlandse popmuzikanten en het beste poppodium van het afgelopen jaar, gaat weer van start. Wie zijn de beste zanger, gitarist, bassist, drummer, toetsenist, dj/producer en wat is het beste poppodium van Nederland? De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Muzikantendag in de Melkweg op zaterdag 12 mei.

Wat zijn De Duiveltjes?
De Duiveltjes zijn muziekprijzen van het Popinstituut die voor de vierde maal worden uitgereikt aan de beste Nederlandse popmuzikanten en het beste poppodium van het afgelopen jaar. Bijzonder is dat de prijswinnaars niet - zoals bij andere verkiezingen - worden gekozen door een jury of het publiek, maar door hun collega-muzikanten. De naam Duiveltje is een verwijzing naar de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson, die op de ‘crossroads’ zijn ziel aan de duivel verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd.

Stemmen
Op de website www.popinstituut.nl kunnen muzikanten aangeven wie zij hun beste collega’s vinden. Iedereen mag slechts één keer stemmen. De stemming sluit op 16 april. Stemmen kan via duiveltjes.npi.nl.

Prijsuitreiking
De Duiveltjes worden door Koos van Dijk uitgereikt tijdens de Muzikantendag op zaterdag 12 mei 2006 in de Amsterdamse Melkweg. De prijs bestaat – naast eeuwige roem - uit een grote door Peter te Bos (Claw Boys Claw) ontworpen medaille. De winnaars van vorig jaar zijn: Anneke Van Giersbergen (The Gathering), Dennis Huige (Racoon), Bart Geevers (Peter Pan Speedrock), Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), Pim Kops (De Dijk), Tom Holkenborg (Junkie XL) en Popcentrum 013?
zoeken
zoeken