2007 G3 Tour

Met Paul Gilbert

Muzieknieuws 16-03-2007 15:31

Komend voorjaar zal de 2007 editie van Joe Satriani’s populaire G3 tour van start gaan. En vanzelfsprekend weer in een nieuwe bezetting, hoewel het verrassend is dat Steve Vai plaats heeft gemaakt voor de razendsnelle Paul Gilbert (ex Mr. Big).

Na de eerste G3 tour, met Joe Satriani, Steve Vai en Eric Johnson, in 1996, zijn er een aantal tours geweest, sommige alleen in de VS, sommige wereldwijd. Andere gitaristen die hebben meegewerkt zijn onder andere Yngwie Malmsteen, Johnny Hiland, John Petrucci, George Lynch, Billy Gibbons, Brian May en Kenny Wayne Shepherd. Van de eerste tour, de tour uit 2003 en de Japanse tour uit 2005 zijn DVD’s gemaakt die wereldwijd hoge verkoopcijfers scoorden.

Joe Satriani en John Petrucci (Dream Theater) behoeven geen introductie. Paul Gilbert werd voor het eerst bekend met Racer X, waarna hij samen met onder andere Billy Sheehan in de band Mr. Big een wereldhit scoorde met het nummer ‘To be with you’. Sinds Mr. Big in 1996 uit elkaar nam Gilbert meerdere solo cd’s op, waaronder King of Clubs, Flying Dog, Alligator Farm en in Out of my yard in 2006.

Check www.satriani.com/g3
zoeken
zoeken