MusikMesse

Koud een week terug uit Duitsland; wat hebben we allemaal gezien?

Muzieknieuws 05-04-2007 11:12

De MusikMesse was niet de herhaling van de NAMM die we wel eens eerder zagen. Kennelijk zijn er veel fabrikanten die met hun productreleases wachten op Frankfurt.

Neem bijvoorbeeld Hughes&Kettner die hun nieuwe Statesman lijn toonden. Smaakvol vormgegeven versterkers met een Brits karakter en een relatief lage prijs. Het Engelse Blackstar, waarover we eerder in het magazine berichtten, blijkt niet alleen pedalen te maken. Er werd een complete versterkerlijn onthuld.

De Franse gitaarbouwer LAG liet een nieuw singlecut model zien, terwijl Zoom de computerweg inslaat met een VST plugin á la Amplitube/Gearbox. Wij waren als voltallige redactie aanwezig bij een demonstratie van het nieuwe speakersysteem van Bose. U kent wellicht het systeem met de luidsprekerpalen. Op de Messe werd een vernieuwde versie getoond met een zeer innovatief mixertje met handige, digitale functies. De demonstratie zelf was tot in de puntjes geregeld en was boeiend en leerzaam.

Onder andere de basversterkerbouwers van Hevos de gitaarversterkerbouwer Marble, Sander de Gier met gitaren en bassen, Erik van de Haar met prachtige gitaren, Leendert Haaksma met zijn Hook versterkers en natuurlijk Koch versterkers zorgden voor een vaderlands tintje.

Over het algemeen was er op de MusikMesse 2007, ondanks de drukte, veel ruimte voor gezellige gesprekken met kopstukken uit de nationale- en internationale muziekhandel. Het is opvallend hoe snel de tijd omvliegt tussen het moment dat je van het hotel de beursvloer betreedt en het moment dat de tent sluit.
zoeken
zoeken