MIPA Awards 2007

De pers spreekt…

Muzieknieuws 05-04-2007 11:15

De donderdagavond is op de MusikMesse het vaste tijdstip voor het uitreiken van de MIPA Awards. Dit zijn de prijzen die door ruim 100 tijdschriften wereldwijd worden toegekend aan de beste, meest vernieuwende en spraakmakende producten van de laatste jaren. Het kan dus best zijn dat producten die al een tijdje op de markt zijn een prijs krijgen.

Op bas won de Ampeg SVT de prijs voor beste versterker, de Markbass Traveller 121H de prijs voor beste speakercabinet en sleepte de Music Man Stingray HH de prijs voor beste bas in de wacht. De Fender VG Stratocaster werd verkozen tot meest innovatieve product.

Qua gitaar zijn er veel meer categorieën, maar hier gaat ‘ie:
De beste gitaar werd de PRS Singlecut, terwijl dat op het akoestische vlak de Taylor GS bleek.

Als beste combo werd gekozen voor de Vox DA5, voor akoestische gitaar de AER Acousticube III, terwijl Hughes&Kettner met de Switchblade de beste top mocht leveren.

Qua effecten bleek de pers het meest onder de indruk van het Brian May Red Special pedaal en het LR Baggs M1 Active akoestische gitaar element werd gekozen als beste pick up. Tenslotte blijft Elixer het goed doen met hun Nanoweb AntiRust snaren.
zoeken
zoeken