Eerste namen Metropolis bekend

Muzieknieuws 17-04-2007 14:05

Metropolis is druk met de voorbereidingen voor het festival dat op zondag 1 juli in Rotterdam zal plaatsvinden. De line-up van Metropolis krijgt al aardig vorm en het festival geeft een overzicht van de eerste bevestigde bands. Met jaarlijks ruim 70.000 bezoekers behoort het festival tot de grote popfestivals in Nederland. Laat je echter niet misleiden door de website van het festival, daar staat het programma van vorig jaar nog online.

Senor Coconut (DU)
Senor Coconut, of terwijl Uwe Schmidt, staat bekend om zijn Laptop-salsa covers van Kraftwerk, Sade, Deep Purple en Michael Jackson. Tijdens Metropolis zal hij zijn hommages verder uitdiepen met een echte Latin big band met als frontman de Venezuelaanse zanger Argenis Brito. Op zijn laatste album zijn bijdrages te horen van de leden van Yellow Magic Orchestra en vele andere bekende namen uit de hoek van de electronische muziek, zoals Towa Tei, Burnt Friedman en Mouse on Mars. Voor meer informatie: www.senor-coconut.com

Datarock (NO)
De basis van Datarock bestaat uit Fredrik Saroea en Ket-Ill, samen met een wisselende combinatie van leden zorgen deze excentrieke heren voor een complete show. Met 80-tiger jaren outfits, compleet met pruiken, zorgen zij met hun aanstekelijke electronisch rock voor een vrolijk feestje. In hun thuisland Noorwegen spelen zij grote stadions en festivals plat. Naast de uitstraling en outfit kunnen deze heren ook een puik stukje spelen.

Junior Boys (CA)
Deze twee heren mixen verschillende stijlen door elkaar waardoor er een bijzonder geluid ontstaat dat moeilijk valt te omschrijven. Electro pop komt in de richting maar omschrijft zeker niet de hele lading. Het is een combinatie van electro, underground pop, New Wave en een vleugje R&B. Door de combinatie van deze stijlen ontstaat er een frisse vernieuwde sound met een soulvolle uitstraling. Zij voegen verschillende werelden samen waardoor het bijna toegankelijk en toch vreemd en vernieuwend klinkt.

Archie Bronson Outfit (GB)
De heren van Archie Bronons Outfit staan bekend om hun alternatieve blues-rock. Op hun laatste plaat neigt het toch meer naar stonerrock dan naar blues. Jawel deze heren komen uit Engeland, ze klinken echter meer alsof ze Amerikaanse ‘roots’ hebben. De muziek van Archie Bronson Outfit is hard en gedreven, een mix tussen psychedelica, garagerock en stonerrock met een vleugje blues.

The Blood Arm (US)
Deze amerikaanse band heeft na het ontstaan in 2002 eerst twee jaar gespeeld en hebben daarmee een goede live reputatie opgebouwd. Met hun ruwe rock hebben zijn zij zelfs genomineerd door de LA Weekly als ‘Best New Artist’ in 2004. The Blood Arm heeft getekend bij het hippe Engelse label City Rockers. Ze zijn al vaak vergeleken met Franz Ferdinand, maar dan met Amerikaanse punk-funk invloeden. Nathaniel Fregoso, de zanger, was al van jongs af aan een klimmer en kijkt graag tijdens optredens vanaf een hoger niveau naar het publiek. Ben dus niet verbaast als je de zanger ergens in de installatie ziet hangen tijdens Metropolis.

Jay Reatard (US)
Jay Reatard heeft verschillende projecten, zo was hij voorheen o.a. de zanger van Lost Sounds (garage punk). Zijn solo project doet niet onder voor het materiaal van Lost Sounds, met weinig middelen brengt hij een ruig geluid ten gehore. Op zijn album staat hij bijna naakt met bloed besmeurd afgebeeld, dat beeld bereid de gevoelige luisteraar alvast op wat komen gaat, bijna manische en neurotische punk, hard en helemaal geweldig.

The Mighty Roars (GB)
Als je ze ziet verwacht je niet dat deze band is ontstaan uit een boeienkoning, een trucker en een liftende blondine. Het trio weet hun punk rock op energieke wijze over te brengen op de luisteraar. Ze worden regelmatig vergeleken met The Pixies, PJ Harvey en de Yeah Yeah Yeahs. Een rijtje dat niet mis is en zeker ook recht doet aan hun muziek, alhoewel ik toch ook het rauwe van de Sex Pistols terug hoor bij dit punktrio. Geen hip punk muziekje maar pure harde punk.

Holy Fuck (CA)
Neo-electro zou je de muziek van Holy Fuck kunnen noemen. Holy Fuck gebruikt bijzonder instrumenten, zo staat er op het podium o.a. een strijkplank, antieke keyboards, een gitaar, drums en speelgoedinstrumenten. Ze spelen zonder te oefenen, liver dan dit kan het niet. Met toch een strak ritme, veel dynamiek op het podium en uit de boxen weet Holy Fuck het publiek goed op te hitsen. Een bizar schouwspel dat ook uitstraalt op de muziek.

Tokyo Sex Destruction (SP)
Deze band uit Barcelona wordt niet voor niks vergeleken met een van de eerste noisebands: MC5, tevens een grote inspiratie bron voor Tokyo Sex Destruction. De band speelt in Zuid-Europa op grote festivals en heeft vele fans die los gaan op hun gitaarrock. Af en toe klinken ze erg Amerikaans voor een Spaanse band. Toch is het niet alleen ruig, er zijn ook soul invloeden hoorbaar en af en toe zelfs een cross-over richting jazz, en dat alles up-tempo en erg energiek.

The Kevin Costners (NL/BE)
Deze Nederlands/ Belgische band heeft de ‘Grote Prijs’ gewonnen, zijn hebben daarmee een plek op de podium van Metropolis verworven. Ze maken zoals ze zelf zeggen: " eigenzinnige gitaarpop met sterke melodieën en soulvolle beats. Onze gitaarpop is behoorlijk eclectisch, van nerdy indierock, tot gevoelige cowboywalsen". The Kevin Costners treden veel op in Nederland en België van obscure havenkroegjes tot de grotere regionale festivals. Nu dus de kans om voor de tienduizenden bezoekers van Metropolis te spelen.

Op www.metropolisfestival.nl vind je snel meer informatie.
zoeken
zoeken