Angélique Kidjo op 12e Terra Festival

Muzieknieuws 17-04-2007 14:53

De Afrikaanse ‘Queen of Pop’ Angélique Kidjo maakt haar opwachting op het wereldmuziek-festival Terra dat op 2 en 3 juni 2007 in Alkmaar plaatsvindt. De legendarische zangeres uit Benin treedt op als hoogtepunt van de 12e editie van het festival in de binnenstad.

Met de komst van rasartieste Angélique Kidjo (2 juni, Canadaplein) ontvangt Terra een grootheid op het gebied van wereldmuziek. Angélique Kidjo behoort tot de internationale top met diverse albums, vier grammy nominaties en een nieuw album op komst. Voor dat nieuwe album zingt en speelt ze samen met een stel andere ‘groten der aarde’, waaronder Carlos Santana, Joss Stone, Peter Gabriel en Alicia Keys.

Binnen de programmering van Terra is er dit jaar speciale aandacht voor de thema’s dans en India. Het podium op het Canadaplein biedt ruimte voor onder meer capoeira, zouk en batuco demonstraties. Ook de populaire salsa-avond in Theater de Vest, Noche Caliente de Salsa, staat traditiegetrouw op het programma.

Om in Indiase sferen te komen, kan op het Waagplein genoten worden van de Indiase brassband en dansgroep Dhouad Gypsies of Rajastan, de Bollywood funkband Arling’s Bombay Connection Band (2 juni, Theater De Vest) en diverse DJ’s op het gebied van Hindi disco, Indiase Rock & Roll en Tamil Grooves.

Het Terra Festival trok vorig jaar 10.000 bezoekers naar Alkmaar. Terra is dit jaar te vinden op het Canadaplein, Waagplein en Theater de Vest (2 juni) en in Cultuurpark De Hout (3 juni). Ook het traditionele kinderprogramma op 3 juni in Cultuurpark de Hout staat dit jaar in het teken van India en dans. Het programma op 2 en 3 juni is gratis toegankelijk.

Het volledige programma van Terra wordt begin mei bekend gemaakt.
zoeken
zoeken