Inschrijvingen provinciale popconcours van start

Doe mee aan 100% Puur bandwedstrijd

Muzieknieuws 17-04-2007 18:41

Schrijf je snel in voor het provinciale popconcours in Vlaanderen, en maak kans op eeuwige roem en gillende groupies.

Tweejaarlijks organiseren de vijf Vlaamse provincies en de Brusselse VGC met steun van KBC elk een popconcours, een van de belangrijkste muzikale springplanken in Vlaanderen.

Sings gisteren, maandag 16 april, kunnen bands hun demo’s opsturen voor het provinciale popconcours in Vlaanderen, ongeacht welk genre. De voorrondes beginnen in september 2007, de uiteindelijke finales vinden plaats in december.

Finale
De finalisten uit elke provincie krijgen daarna de mogelijkheid om in te stappen in 100% Puur – Pop uit de provincies: een tweejarig opvolgingstraject dat voorziet in meer dan 200 speelkansen in jeugdhuizen en clubs, en op festivals.

Eerdere winnaars
Onder andere voor Sioen, Tomán, Cream and Spices, The Violent Husbands, Kawada, The Germans en Barbie Bangkok betekende de deelname aan een provinciaal concours en het navolgingstraject 100% Puur – pop uit de provincies de mogelijkheid om podiumervaring op te doen, en een fanbase uit te bouwen over heel Vlaanderen.

Opzet van de wedstrijd
Limbomania (Limburg), Westtalent (West-Vlaanderen), Frappant (Antwerpen), het Oost-Vlaams Rockconcours, Rockvonk (Vlaams-Brabant) en Het Kampioenschap van Brussel verzamelen allemaal samen om en bij de 700 demo’s van jonge groepen.

Via talrijke voorrondes in plaatselijke jeugdhuizen en 6 finalerondes in muziekclubs als Trix, Ancienne Belgique, Het Depot, Muziekodroom, het Entrepot en Vooruit, zorgen ze ervoor dat de acts aangescherpt worden en het kaf van het koren wordt gescheiden.

Promotie
Nadien worden de finalisten op verschillende manieren door de provincie ondersteund: zo verzamelen enkele provincies de finalisten op een cd, wordt er studiotijd voorzien of kunnen organisatoren de groepen tegen gereduceerde prijs boeken.

Bovendien krijgen de meer dan 50 finalisten de mogelijkheid om in te stappen in 100% Puur – Pop uit de provincies. 100% Puur vangt aan waar de provinciale concours stoppen, en biedt twee jaar lang meer dan 200 speelkansen aan in jeugdhuizen en clubs, en op festivals – over de provinciegrenzen heen.

Meer info, de deadlines en het reglement voor elk concours zijn gemakkelijk te vinden via www.100procentpuur.be.

Partners in project 100% Puur
100% Puur - Pop uit de provincies is een project van de vijf Vlaamse provincies, VGC (Brussel) en Poppunt vzw met steun van KBC.

Studio Brussel, MTV , Clubcircuit, Muziekcentrum en het departement Volksontwikkeling van de Vlaamse Gemeenschap zetten ook hun schouders onder dit project.
zoeken
zoeken