Panchito wereldwijd succes met eerste album

De geboorte van een band na Resurrección

Muzieknieuws 19-04-2007 11:59

Vorig jaar bracht Panchito haar debuut album 'Resurrección' uit. De eerste release van de Nederlandse Latin Jazz band, opgericht door gitarist André van Berlo en drummer Joost Kroon, is inmiddels wereldwijd met open armen ontvangen. Sinds het uitbrengen is er veel gebeurd met de band en komt in het juni/juli nummer van Latin Beat een artikel over de band van de hand van Nelson Rodriguez.

De cd wordt inmiddels gedraaid op meer dan 65 radio stations over de wereld, van Australie tot en met Canada. Alleen de VS en Canada samen zijn al goed voor zo'n 35 stations waarop nummers van 'Resurrección' te horen zijn. Daarnaast wordt Panchito binnenkort in de spotlight gezet in het programma The Groove Boutique, een van New Yorks best beluisterde Jazz programma's dat naast in New York, ook nog op 20 andere plaatsen verspreid over de VS wordt uitgezonden via de grote radio stations. Daarnaast is de band ook gewoon regelmatig te horen op KJAZZ in LA. En dat is niet zomaar een zender!

Panchito krijgt erg veel positieve respons uit de VS in de vorm van reviews, interviews (New York, Toronto, Colombia) en airplay. Dat de band, onder leiding van gitarist Andre van Berlo, een gouden toekomst lijkt te hebben wordt al duidelijk uit de respons uit New York van recensist Paul V. Gaspar:

"It's during Reins solo you really hear the drummers' and percussionists' chemistry. They sound like one player - no extraneous percussion sounds. Joost, Stefan Brodte and Matthias Haffner seriously understand the concept and feel of how Afro-Cuban works. First Flight sets the pace for the band, and for what a treat the listener is in for."

Bekijk en beluister hier de tracks van het album 'Resurrección'.

Panchito is:
André van Berlo (gitaar/composities), Martijn de Laat (Trompet), Rik Mol (Trompet), Kwint van Dijck (Altsax), Louk Boudesteijn (Trombone), Rein Godefroy (Piano/Synthesizer), Jeroen Vierdag (Bas), Stefan Brodte (Congas), Matthias Haffner (Timbales), Joost Kroon (Drums).

zoeken
zoeken