ProtestFest 2007: de kunst van het protesteren

Festival thuis te volgen via live webcast

Muzieknieuws 01-05-2007 13:05

De relatie tussen kunst en protest is lang en diep. Kunst is vaak een kritische uiting van protest en controversiële kunst roept regelmatig protesten op. Bovendien komt bij een goed protest, waarmee flink wat aandacht wordt gegenereerd, ook een stukje kunst kijken.

Reden genoeg voor de organisatie van ProtestFest om artiesten uit te nodigen die zich op een kunstzinnige manier tegen een bepaalde handelswijze of manier van denken verzetten of bepaalde idealen nastreven. Denk hierbij aan muzikanten, tekenaars, dichters en filmmakers.

Bands
Anarcasticats (België), Opvoeding (NL), Nuestros Derechos (NL), TBC (NL), Usual Suspects (België) en An X Tasy (Portugal) leveren een muzikale bijdrage aan het festival.

Waar en wanneer
ProtestFest 2007 vindt plaats in Electron, Belcrumweg 19 in Breda. Aanvang is om 13.00 uur. Entree is € 2 dus niet protesteren, gewoon komen. Meer info over het festival vind je hier.

Live webcast
Ben je niet in staat om naar Breda af te reizen en fysiek aanwezig te zijn? Het festival is live te volgen als streaming video via kleurentelevizie.nl. Zo hoef je niks te missen!

Electron
In een voormalig bedrijfsgebouw in de spoorzone van Breda bevindt zich Electron. Het is door de gemeente Breda ter beschikking gesteld aan de professionele kunsten. Electron heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een plek voor professionele beeldende kunst in de meest brede zin van het woord. Er zijn sinds de opening in september 2005 al diverse grootschalige internationale projecten georganiseerd.
zoeken
zoeken