Peter Lindgren weg bij Opeth

Krux-gitarist Fredrik Åkesson nieuwe gitarist

Muzieknieuws 24-05-2007 14:51

Na zestien jaar is gitarist Peter Lindgren van de Zweedse progressieve death metal band Opeth uit de band gestapt. De reden die hij hiervoor geeft, is dat hij niet genoeg enthusiasme en inspiratie meer heeft om in een band als Opeth te spelen. Hij wordt opgevolgd door Krux-gitarist Fredrik Åkesson.

“De liefde voor muziek is altijd onze drijfveer geweest en dat is het nog steeds, maar ik heb het gevoel dat ik die liefde ben kwijtgeraakt door de jaren heen”,

stelt Lindgren op de website van de band. De enorme hoeveelheid optredens heeft zijn tol geëist. Ik ben op het punt aangekomen waarop ik realiseer dat ik niet meer in staat ben mij volledig voor de band in te zetten en dat is zowel voor Opeth als voor mijzelf niet genoeg.

“Peter en ik hebben ongeveer de helft van ons leven aan deze band besteed en we hebben over de hele wereld enkele onvergetelijke ervaringen gedeeld”, schrijft zanger/gitarist Michael Åkerfelt van Opeth op de website. “We zullen uiteraard vrienden blijven en deze ‘break up’ is dan ook na goed overleg gebeurd. We wensen hem veel geluk met zijn toekomstige avonturen!”

De vervanger van Lindgren, Fredrik Åkesson, is gitarist bij de Zweedse doom metalband Krux, de Zweedse heavy metalband Southpaw en de Zweedse heavy metalband Sabbtail. In het verleden was hij ook gitarist bij de Zweeds/Duitse death metalband Arch Enemy en de Zweedse death metalband Tiamat.

zoeken
zoeken