Troy Seele nieuwe Iced Earth-gitarist

Muzieknieuws 25-05-2007 14:35

De Amerikaanse power metalband Iced Earth heeft Troy Seele aangenomen als nieuwe lead gitarist. Hij vervangt Tim Mills, die eind maart vertrok om zich te richten op zijn bedrijf Bare Knuckle Pickups.

Seele speelde al enkele solo’s in voor het nog te verschijnen album ‘Framing Armageddon (Something Wicked Part 1)’ en zal ook met de band op tournee gaan. Op de website van de band vertelt bandleider en gitarist Jon Schaffer:
“Troy is al ongeveer tien jaar een goede vriend van mij. Hij is verreweg de beste gitarist in Indianapolis.”

Op 4 juni komt de nieuwe singel ‘Overture of the Wicked’ van Iced Earth uit. In september volgt het nieuwe album ‘Framing Armageddon (Something Wicked Part 1)’. Dit album maakt deel uit van een triologie waar de band mee bezig is. Begin 2008 zal het tweede deel uit de triologie, ‘Revelation Abomination (Something Wicked Part 2)’, uitkomen.

Komende zomer komt Iced Earth naar Europa om op het Sweden Rock Festival in Zweden, het RockWave Festival in Griekenland en Wacken Open Air in Duitsland te spelen. In november tourt de band door Groot-Brittannië als voorprogramma van Heaven and Hell, de reünieband van Black Sabbath ten tijde van het album ‘Heaven and Hell’, waarop Ronnie James Dio zong.

zoeken
zoeken