Akashic gitaristen aan de tango

Muzieknieuws 05-07-2007 17:22

Gitarist Marcos De Ros (foto) en bassist Fábio Alves, beiden lid van de progressieve metalband Akashic, werken samen in een nieuw project dat weinig met metal te maken heeft. Samen met Oscar Dos Reis (bayan) en Léo Ferrarini (piano) zullen ze deze maand een tango album opnemen.

De opnames vinden plaats in de thuisbasis van Akashic, Caxias do Sul in Brazilië. De nummers die de heren zullen opnemen zijn geschreven door Oscar Dos Reis en Ástor Piazzolla, inclusief Cuatro Estaciones Porteñas, ook wel genoemd De Vier Jaargetijden van Buenos Aires, een van de bekendste stukken van deze Argentijnse tangomeester.

Ástor Piazzolla was een roemruchte Argentijns tanguero, Zijn eigenzinnige tangobenadering zorgde voor een vernieuwing in de muziekstroming die een inspiratie was voor veel grote namen als Gary Burton en gitarist Al Di Meola.

Van de opnames zijn al wat beelden beschikbaar gesteld op Youtube. We hebben ze hieronder in de player staan. Marcos De Ros (gitaar) and Oscar Dos Reis (bayan) spelen het intro van Oscars compositie New Mussete.

Ondertussen is Akashic druk bezig met de promotie van haar tweede album 'A Brand New Day'. Voorbeelden daarvan kun je beluisteren op hun MySpace-pagina.

zoeken
zoeken