Epica-frontman fietst 4000 Euro bij elkaar voor WNF

Muzieknieuws 06-08-2007 08:27

Epica-grunter/gitarist Mark Jansen heeft niet alleen sterke longen, maar ook sterke benen. Hij reed de loodzware wielertocht La Marmotte, door de Franse Alpen, in 12 uur uit en haalde daarmee ongeveer 4000 euro op voor het project 'Laat de Amazone leven' van het Wereld Natuur Fonds.

"De eerste drie cols gingen me relatief makkelijk af, maar op de Alpe D'Huez ging ik helemaal stuk", aldus Jansen. La Marmotte is een 174 kilometer lange prestatietocht over vier cols en is vergelijkbaar met een zware Alpenetappe in de Tour de France. Drie van de vier te bedwingen cols worden in de Tour de France in de (zwaarste) buitencategorie geplaatst.
"Het was een tocht die ik, als amateur-wielrenner, altijd al heb willen maken en toen ik besloot er een goed doel aan te koppelen, kwamen de giften uit alle hoeken binnen. Ik had zelfs een sponsor uit Saudi-Arabië. Ruwweg heb ik nu al 4000 euro bijeen gefietst voor het regenwoud in de Amazone."

Het Wereld Natuur Fonds voert van maart t/m september van dit jaar campagne voor de Amazone. Het geld dat Jansen bij elkaar heeft gefietst wordt onder meer gebruikt om een aantal grote nieuwe gebieden te beschermen tegen de oprukkende ontbossing.

Ondertussen werkt Jansen hard aan de internationale carrière van Epica. Op 10 september verschijnt het album ‘The Divine Conspiracy’. Het album wordt ook in Amerika uitgebracht en zal daar worden gepromoot met een 23 shows tellende tournee die de band in september en oktober door Noord Amerika, Canada en Mexico voert.

Meer over Mark Jansens deelname aan La Marmotte en de actie van het Wereld Natuurfonds is te vinden op: www.epica.nl/amazone.

Meer over ‘The Divine Conspiracy’ in het septembernummer van Gitarist, met daarin een dubbelinterview met Jansen en leadgitarist Ad Sluiter.

zoeken
zoeken