Anouk ontslaat hele band

Muzieknieuws 10-10-2007 12:59

Zangeres Anouk heeft haar complete begeleidingsband ontslagen. Het optreden op een bedrijfsfeest van Panasonic op 24 oktober is geannuleerd. Ook de cd-presentatie, die gepland stond voor eind november, wordt uitgesteld.

Voor de opnames van haar nieuwe cd ‘Who’s Your Momma’ ging Anouk naar de Verenigde Staten, waar ze met producer Glen Ballard (Alanis Morissette) en een reeks Amerikaanse sessiemuzikanten samenwerkte. De release van de plaat staat gepland voor 23 november, op 2 november vooraf gegaan door een eerste single, Good God.

De band van Anouk bestond uit Nederlands meest gevraagde sessiemuzikanten: gitaristen Leendert Haaksma en Martijn van Agt, bassist Michel van Schie en drummer Hans Eijkenaar. Zij kregen afgelopen week via een luistersessie het nieuwe album te horen. Volgens een interview met drummer Hans Eijkenaar in het AD vonden ze die nogal gepolijst en werd dat ook gezegd. Eijkenaar:
“Wij zijn niet van de kadaverdiscipline; we zijn gewoon eerlijk als ons iets wordt gevraagd. Ook als die mening misschien niet leuk is om te horen.”

Dat was blijkbaar tegen het zere been: een dag later hadden alle bandleden via de e-mail hun ontslag binnen. Het is niet de eerste keer dat Anouk haar complete band ontslaat. In 2001 gebeurde dat ook al, omdat gitarist Paul Jan Bakker dacht zich een nevenfunctie bij Kane te kunnen permitteren.

zoeken
zoeken