Kies de beste popjournalist van 2007

Nominaties voor Pop Media Prijs geopend

Muzieknieuws 01-11-2007 11:04

Tijdens het Noorderslag Seminar, dat in januari 2008 plaatsvindt in de Groningse Oosterpoort, wordt de veertiende Pop Media Prijs uitgereikt. De prijs is ingesteld op initiatief van het Nationaal Pop Instituut ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek en wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist, waarbij de jury vooral kijkt naar bijzondere prestatie(s) die hij of zij het afgelopen kalenderjaar geleverd heeft.

Het gaat om publicaties met het onderwerp popmuziek uit het Nederlands taalgebied en uit een breed mediaveld: radio, televisie, Internet, film, boeken, fotografie, kranten en tijdschriften.

De jury
De jury bestaat dit jaar uit John Schoorl (winnaar 2006), Tom ter Bogt, Henk Hofstede, Cor Schlösser en Hans Verploeg (voorzitter). De winnaars van de afgelopen jaren waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot en John Schoorl.

De prijs
Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 2.500,-, dat naar eigen inzicht te besteden is door de winnaar.

Voordrachten
Je kunt op twee manieren personen voordragen:
  1. Op popinstituut.nl staat een longlist van potentiële kandidaten. Via de link popmediaprijs.npi.nl kan door iedereen eenmaal gestemd worden op maximaal 5 namen uit de longlist. Ook kan een naam ingevuld worden die niet op de longlist voorkomt.
  2. Het is ook mogelijk uw voordrachten per e-mail in te sturen naar marloes@npi.nl. U kunt maximaal vijf namen opgeven, bij voorkeur voorzien van motivatie.

Uit de meest genoemde namen zal de jury haar definitieve keuze maken. Voordrachten kunnen worden ingediend tot en met 11 november 2007.

zoeken
zoeken