Expositie Nederpophelden

Veel Egmond-gitaren en versterkers te zien

Muzieknieuws 07-11-2007 12:31

Zondag 4 november werd in aanwezigheid van leden van Shocking Blue, Q65, Livin’ Blues en René and the Alligators de expositie ‘Nederpophelden, Pioniers van de Popmuziek in Nederland 1960-1970’ geopend in Museum RockArt te Hoek van Holland.

Na het openingswoord van Peter Sijnke, auteur van het boek ‘Nederpophelden’, namen Robbie van Leeuwen en Klaas van der Wal (Shocking Blue) plaats aan tafel voor een gesprek met Ruud van Dulkenraad, voormalig hoofdredacteur van Muziek Express. Er werden talloze anekdotes en verhalen uit de pioniersperiode van de Nederlandse muziekgeschiedenis opgedist door de geanimeerde van Leeuwen en van der Wal. Er waren meer oud-muzikanten uit de jaren zestig aanwezig, waaronder Joop Roelofs en Frank Nuyens (Q65), René Nodelijk (René and the Alligators) en Rob van Dijk (Ricochets).

Hierna werd door Nicko Christiansen (Livin’ Blues) en Jolande Goverde een kunstwerk onthuld ter nagedachtenis aan de in 2005 overleden mondharmonicalegende John Lagrand (ex-Livin' Blues en -Cuby & Blizzards). Dit kunstwerk, gemaakt door Ed Flier, bestaat uit tientallen mondharmonica’s uit de nalatenschap van Lagrand.

De expositie omvat veel zeldzame items, waaronder originele bühnekleding, instrumenten, awards, posters, contracten en gouden platen. Tevens is een groot aantal Egmond gitaren en versterkers te zien, die onlangs aan de collectie van het museum werden toegevoegd, en er is een aparte presentatie van unieke items van het Holland Pop Festival Kralingen in 1970.

‘Nederpophelden, Pioniers van de Popmuziek in Nederland 1960-1970’ is t/m 29 februari 2008 te zien in Museum RockArt. Het museum is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland en is geopend op donderdag- en vrijdagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur, zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en iedere eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 3,50.

Website van de expositie: www.rockart.nl
zoeken
zoeken