Roadburn Festival 2008

Celtic Frost belangrijkste headliner

Muzieknieuws 22-11-2007 21:18

De Zwitserse avant-garde metalpioniers Celtic Frost zijn de belangrijkste headliner op de dertiende editie van het jaarlijkse Roadburn Festival, dat plaatsvindt op 18 en 19 april 2008 in 013 in Tilburg.

Celtic Frost wordt vooral gezien als een belangrijke invloed op de extreme en gothic metal genres, maar Roadburn ziet de band ook als een voorloper van de huidige stonerrock, doom en psychedelische scene, naast erkende pioniers als Hawkwind en Black Sabbath. Celtic Frost zal op zaterdag 19 april 2008 eenmalig een hieraan aangepaste ‘Roadburn-set’ spelen, die iets af zal wijken van het repertoire dat tijdens tours in 2006 en 2007 werd gebracht.

Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost):
"We zijn er erg trots op dat we zijn uitgenodigd als headliner op Roadburn. Net als Celtic Frost volgt Roadburn een weg die afwijkt van de artistieke norm. We kijken erg uit naar de show."

Verder spelen op zaterdag onder meer de cult-doomband Electric Wizard, Cult of Luna, Acid Mother's Guru, The Heads, Year of No Light, Kongh, Dixie Witch, Lesbian, Electric Orange, Nadja en My Sleeping Karma.

Op vrijdag 18 april 2008 staan al gepland: Witchcraft, Tony McPhee's Groundhogs, Baby Woodrose, Danava, Mos Generator, Blood of The Sun, Gentleman's Pistols, ZoneSix and Church of Misery.

Extra shows rond Roadburn: donderdag 17 april (Roadburn's Pre-heat) en zondag 20 april (Roadburn's Afterburner). The Glasspack uit Kentucky maakt op zondag hun Europese debuut.

De voorverkoop voor het Roadburn Festival begint op zaterdag 1 december.
Zie voor meer info (en toegevoegde bands): roadburn.com

zoeken
zoeken