MTV Brand New Festival

Programmeer zelf de complete line-up

Muzieknieuws 06-02-2008 13:01

MTV, Fret Popmagazine en 013 organiseren samen een nieuw festivalformat. Op zaterdag 17 mei 2008 organiseren zij voor de eerste keer het MTV Brand New Festival. Het enige festival in Nederland waar de festivalbezoeker zelf bepaalt wie er op het podium staat.

Zelf je playlist samenstellen is heel normaal tegenwoordig, dus waarom dan niet je eigen festival samenstellen? MTV Brand New Festival is het eerste festival dat je zelf programmeert. Daarnaast krijgt jong talent op dit festival een podium waar zij zich kunnen presenteren. Met de drie zalen van poppodium 013, ‘Brand’ (grote zaal), ‘New’ (kleine zaal) en ‘Start’ (Bat Cave) is daarvoor meer dan genoeg ruimte.

Onder de voorgeselecteerde bands bevinden zich onder andere: Voicst, Moke, Alain Clark, The Opposites, Wouter Hamel, Peter Pan Speedrock, Dennis, Delain, Extince, Kraak & Smaak, Epica en Absent Minded.

Michel Penders (MTV Talent & Artist Management):
“Het streven is om de smaak van het publiek voor 100% te representeren. Het is uniek dat we MTV-kijkers en Fret-lezers nu de kans geven dit ‘MTV Brand New Festival’ zelf te programmeren.”

Je kunt via de site mtv.nl/brandnewfestival je stem uitbrengen op de Nederlandse bands.

Op 10 maart wordt de definitieve line-up bekend gemaakt. Deze bands zijn vervolgens op 17 mei live te zien in 013.

zoeken
zoeken