Win tickets voor Tommy Emmanuel

5x2 kaarten voor zondag 2 maart + cd

Muzieknieuws 20-02-2008 14:33

Als er een wereldkampioenschap gitaarspelen zou bestaan, dan was Australiër Tommy Emmanuel de wereldkampioen op akoestisch gitaar. Emmanuel staat op zondag 2 maart in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht.

Tommy Emmanuel is thuis in elk genre, heeft een eindeloos repertoire en speelt net zo makkelijk jazz als klassiek, rock, country en zowel werk van anderen als eigen composities. Emmanuel bespeelt de gitaar zoals een pianist de toetsen van een piano beroert. Ook deinst hij er niet voor terug zijn instrument als slagwerk te gebruiken.

Gitarist geeft 5x2 kaarten weg voor dit unieke concert, met daarbij 3x de cd ‘The Mystery’ en 2x ‘Endless Road’. Stuur voor vrijdag 29 februari een mailtje met je contactgegevens naar info@gitarist.nl met als onderwerp ‘Tommy Emmanuel’ en je dingt mee naar een pakket met twee gratis kaarten en een cd.

Voor meer info: www.vredenburg.nl

Hier alvast een virtuoos voorproefje:

Uit de recensie van ‘The Mystery’, door Gitarist-redacteur Michiel Roelse (editie mei 2007):

"Chet Atkins noemde deze Australische gitarist ‘de beste fingerpicker ter wereld. Hij is inventief, kent geen angst en bezit een feilloos ritmegevoel’.

‘The Mystery’ bevat uitsluitend zelfgeschreven composities. Met uitzondering van Walls (met zang van Tommy en partner Liz) zijn alle stukken instrumentaal. Er is voldoende variatie, want Tommy mengt met gemak country, jazz en folk. Van elk nummer wordt vermeld welke gitaar Tommy gebruikte; meestal is dat zijn Maton TE Custom Jumbo.

Emmanuel vindt dit zijn beste album tot nu toe en wie zijn wij om met hem, of Chet Atkins, van mening te verschillen? Wie de magie van Tommy Emmanuel nog niet kent, kan dankzij ‘The Mystery’ rechtstreeks naar de akoestische-gitaarhemel."
zoeken
zoeken