28e editie Parkpop

O.a. Sheryl Crow, Kula Shaker en Moke

Muzieknieuws 28-02-2008 15:30

De eerste acts van de 28e editie van Parkpop zijn bekend: de Amerikaanse zangeres Sheryl Crow, het Cubaanse Orishas en de bands Moke, Kula Shaker en Mala Vita maken op zondag 29 juni 2008 hun opwachting in het Haagse Zuiderpark.

In totaal ontvangt Parkpop dit jaar meer dan 23 muziekacts, verdeeld over drie podia. De volledige programmering van het gratis toegankelijke festival wordt eind april bekend gemaakt. Parkpop eindigt dit jaar vroeger tijdstip dan gebruikelijk. Waar het festival in voorgaande jaren om 21.30 uur stopte, eindigt het dit jaar stipt om 20.30 uur. Deze uitzondering wordt gemaakt vanwege de finale van het Europees Kampioenschap, die op dezelfde avond plaatsvindt.

Sheryl Crow is momenteel succesvol met haar nieuwe album ‘Detours’ en scoorde in het verleden diverse hits in Nederland met onder meer All I Wanna Do, If It Makes You Happy en Soak Up The Sun. De heren van het Cubaanse Orishas veroverden wereldfaam met hun innoverende mix van Cubaanse son en hiphop. Met vier albums en meer dan 200 optredens heeft Orishas inmiddels een grote staat van dienst. De band staat vooral bekend om de energieke, meeslepende live performances.

De Britse band Kula Shaker beleeft momenteel zijn comeback met het album ‘Strangefolk’, waarmee de gloriedagen uit de jaren negentig herbeleefd lijken te worden. Van eigen bodem zijn de bands Moke en Mala Vita. De heren van Moke gooien momenteel hoge ogen met hun droomdebuut ‘Shorland’, maar ook de Balkan-mestizoband Mala Vita gaat erg goed. Op het album ‘Disorganizzata’ (2007) komt hun multiculturele mix van Balkansound, polkapunk, ska en reggae onmiskenbaar naar voren.

Meer informatie: parkpop.nl
zoeken
zoeken