Mdungu & Beyond met Anton Goudsmit & BGS Beats

13 maart 2008 in Club Meander

Muzieknieuws 28-02-2008 15:37

Op de derde editie van Mdungu & Beyond in Club Meander krijgt u twee concerten voor de prijs van één! In het voorprogramma staat BGS Beats, tribal hop van drummer en producer Greg Smith, live uitgevoerd met o.a. Mdungu’s eigen percussionist Ebou Gaye Mada.

Daarna neemt Mdungu het weer over, met deze keer als speciale gast een van Nederlands origineelste gitaristen: Anton Goudsmit (bekend van o.a. The Ploctones en de New Cool Collective). Na het concert neemt dj Jairzinho tot in de late uurtjes de dansvloer over!

Club Meander, Voetboogstraat 3, Amsterdam, aanvang 21.00 uur, toegang € 8,-

www.mdungu.com
www.myspace.com/mdungu
www.rundfunk.nl

Mdungu

Mdungu leidt je via de muziek van de griots van Mali langs de Nigeriaanse afrobeat naar de mbalax van Senegal, maar natuurlijk alles in haar eigen unieke dansbare stijl. De bandleden zijn bekend van groepen als de Amsterdam Klezmer Band, IKKI, Bernie’s Lounge, Illicit en de Rotterdam Ska Jazz Foundation.

Vanaf januari 2008 speelt Mdungu iedere maand op de tweede donderdag in de Amsterdamse club Meander onder de noemer Mdungu & Beyond, een samenwerkingsproject van deze energieke live band en Beyond Magazine. Iedere maand zijn er gastoptredens van een of meerdere bijzondere muzikanten.

De achtmans afrogroove-formatie Mdungu is in 2003 opgericht door altsaxofonist Thijs van Milligen. Mdungu is een graag geziene gast op (inter)nationale podia en festivals. Zij tourden door Italië en speelden op het Fête de la Cité in Parijs en in Nederland in o.a. Paradiso, Bitterzoet, op de Parade en de Music Meeting in Nijmegen. In 2006 was de originele gitarist van Fela Kuti, Oghene Kologbo, gastbandlid van Mdungu.

Mdungu bestaat uit: Thijs van Milligen (NL): altsaxofoon/bandleider, Job Chajes (NL): baritonsaxofoon, David Beukers (NL): tenorsax, Frank Jonas (NL): gitaar, Michiel Bel (NL): gitaar, Merijn van de Wijdeven (NL): basgitaar, Ebou Gaye Mada, (Gambia): djembe, sabar en talking drum, Benoit Martiny (LUX): drums.

De pers over Mdungu:

Zie bijgevoegd artikel (klik rechtsboven) uit het Parool over de laatste Mdungu & Beyond!

“Mdungu is een Rotterdamse band bij wie het erfgoed van Fela Kuti in goede handen blijkt, maar die meer dan alleen zwetende afrobeats maakt. Hun zonnige Afrikaanse klanken vallen goed bij het vrolijke publiek, dat eindelijk de dansvloer gebruikt waar 'ie voor bedoeld is.”
djbroadcast.nl

“Tussen het gebruikelijke gitaargeraas troffen we deze maand zowaar tot onze blije verrassing instrumentale West-Afrikaanse popmuziek uit Rotterdam, beïnvloed door Fela Kuti, The Rail Band en Bembeya Jazz National.(...) Fijn voer voor zowel jazzclubs als zomerfestivals.”
In april 2006 was de demo van Mdungu Demo van de Maand in muziekblad FRET

Volgende editie:

10 april 2008 - Mdungu met Sean Bergin (saxofonist en multi-instrumentalist uit Zuid Afrika; kwela en afrojazz) & na afloop DJ eXeS
zoeken
zoeken