Arriën Molema met Room Eleven in DWDD

Woensdag 5 maart, ± 19.30 uur

Muzieknieuws 05-03-2008 02:40

Net bijgekomen van hun succesvolle eerste tour in Japan, gaat Room Eleven meteen door met promotie, concerten, en zijn ze woensdag 5 maart op tv te zien bij VARA's De Wereld Draait Door. Niet alleen staat er de komende maanden een uitgebreide clubtour gepland, tussendoor spelen ze ook nog eens twee weken in Duitsland en - alsof het niets is - presenteren ze woensdag 12 maart hun nieuwe album 'Mmm...Gumbo?' in Paradiso in Amsterdam.

Gitarist.nl sprak gitarist/songwriter Arriën Molema over hun Aziatisch avontuur.

"Japan was meer dan fantastisch! Voor Janne en mij was het misschien wel een drukker schema dan de rest van de band. De eerste drie dagen deden we de shows, en de drie dagen erna mochten wij alle pers nog van interviews voorzien. Natuurlijk weten we wat ons verhaal is, maar Japans is toch een andere taal. De tolk was erg goed, je zag dat die onze intensies op de juiste manier overbracht.

Inmiddels hebben we in Japan al meer dan 12.000 platen verkocht. Er staan daar in de winkels bakken vol met cd's van ons, Wouter Hamel, Rita Reys, noem ze maar op! Han Bennink was er laatst ook nog trouwens. Mensen kopen daar gewoon netjes hun muziek en willen graag een handtekening van je. We hebben héél veel handtekeningen gezet!

De drie dagen waarop we de shows deden waren natuurlijk hard werken. We deden er twee op een dag in Nagoya in de Blue Note en The Cotton Club in Tokyo. Een om 19.00 uur en een om 21.30 uur. Fans brachten cadeaus mee voor ons. Ongelooflijk als je bedenkt dat we er voor het eerst speelden. We willen snel terug!"

Alle details, foto's en film over het nieuwe album en de cd-presentatie van 'Mmm...Gumbo?' vind je snel op Gitarist.nl.

zoeken
zoeken