Nieuwe namen Pinkpop 2008

Weekendkaarten uitverkocht, dagkaarten nog verkrijgbaar

Muzieknieuws 05-03-2008 22:03

De organisatie van Pinkpop heeft weer vier namen definitief aan het programma van Pinkpop 2008 toegevoegd. Nieuw zijn Alanis Morissette uit Canada, de Britse band Stereophonics, zanger Jonathan Davis van de legendarische Amerikaanse band Korn en als verrassing de Nederlandse groep Voicst.

De zangeres Alanis Morissette staat gepland op het hoofdpodium op zondag 1 juni. Alanis stond al twee keer eerder op Pinkpop en wel in 1996 en 1999. Het succesvolste werk is haar album 'Jagged Little Pill' dat goed was voor de verkoop van meer dan 30 miljoen stuks.

Jonathan Davis staat met zijn unieke solo project in de tent op vrijdag 30 mei en brengt nummers van de soundtrack van “Queen Of The Damned”, enkele van zijn favoriete nummers en nummers die Korn nooit live heeft gespeeld.

Voicst staat in de tent op zaterdag 31 mei. Hun tweede album ‘A Tale Of Two Devils' kreeg uitsluitend lovende recensies en hun tour verkocht dan ook in no-time uit. Stereophonics stond afgelopen zondag nog in een volle en enthousiaste HMH. Zij brengen recht-voor-zijn raap rocksongs en meeslepende luisterliedjes. Deze band heeft intussen ook de status van een topact bereikt.

Volgende week hoopt de organisatie de resterende drie namen bekend te maken.

Kaartverkoop
Vorige week kon de organisatie al bekend maken dat de weekendkaarten, inclusief kamperen, waren uitverkocht - na vier dagen na de start van de voorverkoop. De vraag naar weekendkaarten was enorm en alle records zijn op dit vlak gebroken.
Pinkpop 2008 is echter niet uitverkocht, want er zijn nog voldoende dagkaarten (exclusief kamperen) verkrijgbaar. Helaas kan de organisatie niet meer weekendkaarten verkopen omdat er simpelweg niet voldoende kampeergelegenheid is in de buurt van het festivalterrein.

De meest gestelde vraag van dit moment is of men met een dagkaart toegang tot de festivalcampings kan krijgen. Dit is niet mogelijk voor welke dagkaart dan ook en ongeacht het aantal. Veel dagkaarthouders zoeken nu naar alternatieven zoals de reguliere campings, pensions of hotels in de omgeving. Ze kunnen hiervoor informatie inwinnen bij VVV Zuid Limburg, tel. 0900-9798 ( € 1 per gesprek ) of 043-6098500.

Jouw Pinkpopverhaal op tv
Wat is jouw mooiste, indrukwekkendste ontroerendste, spannendste, of nooit-te-vergeten Pinkpop verhaal? De weken voorafgaand aan Pinkpop 2008 maakt L1TV voor de eerste keer de programma-serie Pinkpop Café. Presentator en popjournalist Leon Verdonkschot ontvangt stamgasten om samen van Pinkpop-momenten te genieten. Ga naar www.pinkpopcafe.nl en vertel in maximaal 300 woorden jouw Pinkpop hoogtepunt. Foto’s en filmpjes mogen natuurlijk worden toegevoegd. Deadline 15 maart 2008.

Het beste verhaal uit iedere uitzending - gekozen door Mister Pinkpop Jan Smeets - wordt beloond met een speciaal VIParrangement tijdens de festivaldagen. Bovendien verloten we onder alle inzendingen 10 vrijkaarten, 20 Pinkpop boeken en 2 Brand Beertenders.

Vanaf 20 april: iedere zondagavond Pinkpop Café op L1TV en maandag op www.pinkpopcafe.nl
zoeken
zoeken