Young VIPS Tournee 2008

Duoconcerten 14 maart van start

Muzieknieuws 06-03-2008 12:30

De Young VIPS Tournee 2008 beleeft zijn première op 14 maart in het Bimhuis te Amsterdam. Deze tiende editie biedt een dubbelprogramma met enkele van de meest talentvolle jonge Nederlandse jazzmusici en –groepen: Bram Stadhouders / Onno Govaert en het Soo Cho Quartet met Angelo Verploegen. Op de première-avond zal Soo Cho haar album 'Prayer' presenteren.

Soo Cho Quartet featuring Angelo Verploegen
Soo Cho heeft zich in korte tijd sterk ontwikkeld en een reputatie opgebouwd als groot talent. Haar composities zijn poëtisch, haar spel is delicaat. Zij maakt effectief gebruik van ruimte en tijd om de juiste sfeer te treffen. Om haar muziek uit te voeren formeerde Soo Cho enkele jaren geleden haar eigen trio met bassist Daniel Lottersberger (Oostenrijk) en drummer Sotiris Ntouvas (Griekenland). Bas en drums dienen niet slechts ter begeleiding; de drie musici delen de verantwoordelijkheid voor melodie, harmonie en ritme.

Angelo Verploegen is o.a. bekend als trompettist van de Houdini’s, die dit jaar hun 20-jarig jubileum vieren. Sinds 2007 is hij tevens artistiek leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Zijn samenwerking met Soo Cho resulteerde in de CD ‘Prayer’.

Bezetting:
Soo Cho – piano
Daniel Lottersberger – bas
Sotiris Ntouvas - drums
Angelo Verploegen – flugelhorn en trompet

Bram Stadhouders / Onno Govaert
Bram Stadhouders won op acht- en negenjarige leeftijd al concoursen voor klassieke gitaar. Maar op zijn elfde kreeg hij zijn eerste elektrische gitaar en toen hij als twaalfjarige de Pat Metheny Group hoorde, stortte Bram Stadhouders zich op de jazz. Met de band Solar won hij in 2002 het Prinses Christina Jazz Concours en trad hij op tijdens het North Sea Jazz Festival.

Bram en Onno Govaert spelen al van jongs af aan samen. Het duo staat voor mooie, wilde, zachte, hartverscheurende, melodieuze en spacy klanklandschappen met een unieke combinatie van gitaar met gitaarsynthesizer en laptop, drums en sprankelende percussie. In maart 2008 kwam hun laatste album 'Enderra' uit.

Bezetting:
Bram Stadhouders – gitaar/gitaarsynthesizer/laptop
Onno Govaert - drums
Ted Masseurs - geluidstechnicus

Tourdata
  • Vrijdag 14 maart, 21.00: Bimhuis, Amsterdam
    CD-presentatie Soo Cho's album 'Prayer'.
  • Woensdag 26 maart, 20.15: Provadja, Alkmaar
  • Vrijdag 28 maart, 21.00: Paradox, Tilburg
  • Zaterdag 29 maart, 22.00: Galerie Windkracht 13 (St. Nieuw & Diep), Den Helder
  • Zondag 30 maart, 17.00: Perron 55, Venlo
  • Vrijdag 4 april, 21.30: Hot House in De Burcht (Tuinzaal), Leiden
  • Zaterdag 5 april, 21.00: Huis Verloren (Hoornse Jazzclub Jazz Affairs), Hoorn
  • Zondag 6 april, 15.30: St. Jazz in Groningen in de Usva, Groningen
  • Dinsdag 8 april, 21.00: Jazz on the Roof (Glaspaleis), Heerlen
  • Vrijdag 11 april, 21.00: Jazzpodium De Tor, Enschede
  • Zaterdag 12 april, 21.00: SJU Jazzpodium, Utrecht
  • Zondag 13 april, 15.30: Theater De Stoep, Spijkenisse

Young VIPs Tournees
Sinds 1997 vindt deze jaarlijkse jazztournee plaats door 'buitengewoon Nederlands talent met hoogwaardig eigen repertoire'. Met een uniek dubbelconcert op toonaangevende jazzpodia worden de nieuwste jazzontwikkelingen van eigen bodem gepresenteerd.
De Young VIPs Tournee wordt georganiseerd door Muziek Centrum Nederland i.s.m. de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia.

Kijk voor meer informatie op www.youngvips.nl.

zoeken
zoeken