City FM zoekt Classic Rock Kid

Wedstrijd jong gitaartalent in het Rotterdams Waterfront

Muzieknieuws 10-03-2008 15:49

Het classic rock radiostation City FM en de organisatie van Classics In Rock 2008 zijn op zoek naar een nieuwe ster, een echte Classic Rock Kid. Iedereen die een beetje gitaar kan spelen en tussen de 8 en 15 jaar oud is kan zich aanmelden en maakt kans op een unieke prijs. De winnaar krijgt een heuse London City gitaar plus versterker en exclusieve VIP-kaarten voor ‘Classics In Rock’, 12 april a.s in Ahoy Rotterdam.

Moesten de deelnemers van vorig jaar nog de overbekende riff van Smoke On The Water van Deep Purple spelen, dit jaar wordt het niveau enigszins verhoogd. Er wordt van de kandidaten verwacht dat ze het intro van Hey Joe van Jimi Hendrix kunnen spelen en ook op het nummer kunnen soleren. De winnaar zal worden gekozen tijdens een auditie die plaatsvindt op zaterdag 22 maart a.s van 13.00 tot 16.00 uur op het podium van Waterfront in Rotterdam.

In de jury zitten o.a. After Forever bandlid en Classics In Rock arrangeur Joost van den Broek, gitarist Marcel Singor en de winnaar van vorig jaar, Mike Roelvink. Het geheel zal worden gepresenteerd door City FM DJ Maarten Daam.

Aanmelden is mogelijk via www.cityfm.nl tot en met vrijdag 14 maart 2008. Kinderen die willen deelnemen moeten een kort filmpje mailen waarin ze laten zien dat ze het intro van Hey Joe onder de knie hebben. Slechts een beperkt aantal kids zal worden uitgenodigd voor de auditie.
zoeken
zoeken