Alicia Keys en Herbie Hancock op North Sea Jazz

De volledige line-up op 6 mei bekend

Muzieknieuws 11-03-2008 12:30

Superster Alicia Keys en Grammy winnaar Herbie Hancock spelen op het North Sea Jazz Festival, dat dit jaar op 11, 12 en 13 juli plaatsvindt. Vorige maand werd al bekend dat Bobby McFerrin, Diana Krall en Pat Metheny op het festival aanwezig zullen zijn. Naast de bovenstaande namen kunnen we nog een aantal acts bevestigen, want ook het Brad Mehldau Trio, Cassandra Wilson, het Bobby Hutcherson Quartet, fusion bassist Victor Wooten, het Michel Camilo Trio, blueslegende Buddy Guy, Omara Portuondo en Sharon Jones & the Dap Kings geven acte de présence in Ahoy' Rotterdam.

Alica Keys
Alleskunner Alica Keys zal als één van de headliners onder meer haar nieuwe cd, 'As I Am', ten gehore brengen. Dit album, met grooves van Steven Jordan, Trevor Lawrence en Mark Robham, heeft als rode draad een muzikale verkenningstocht, waarbij de New Yorkse soulzangeres uitstapjes maakt naar genres als rock en reggae. 'As I Am' staat voor de groei die Keys op zowel persoonlijk als muzikaal vlak heeft gemaakt. Zij zal door haar innemende persoonlijkheid op het podium weer vele harten weten te stelen tijdens het festival.

Herbie Hancock
Een andere muzikale legende, Herbie Hancock, heeft jazz onlangs bovenaan de muzikale ladder gezet. Voor het eerst sinds 1965 ging de Grammy Award Album of the Year naar een jazzalbum dat van zijn hand kwam, 'River: The Joni Letters'. Hancock liet daarmee vermaarde popacts als The Foo Fighters, Vince Gill, Kanye West en Amy Winehouse achter zich.

Tijdens het North Sea Jazz Festival speelt de pianist met Vinnie Colaiuta op drums, Dave Holland op bass, Chris Potter op saxofoon en Lionel Loueke op gitaar. Daarnaast zal zangeres Sonya Kitchell het vocale gedeelte voor haar rekening nemen.

Breed spectrum
Het fundament van het aankomende North Sea Jazz Festival is gelegd en wij zien dan ook met groot vertrouwen de 33e editie tegemoet. Jazz in al haar verschijningsvormen, fusion, soul, latin en blues, het is allemaal aanwezig.

Natuurlijk blijft de aandacht voor de jazz het grootst en met acts als Herbie Hancock, Cassandra Wilson, het Bobby Hutcherson Quartet, het Michel Camilo trio en het Brad Mehldau trio kan de liefhebber zijn hart ophalen.

Fusion en de Victor Wooten Band zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

De soul en blues staan vervolgens geheel centraal bij legende Buddy Guy, Alicia Keys en Sharon Jones. Omara Portuonda is de “grand old lady” van de Cubaanse muziek. Met haar solo album, The Buena Vista Social Club Presents Omara Portuondo, heeft ze in 2000 haar positie als grootste muzikale ambassadeur van Cubaanse muziek definitief gevestigd.

Gehele programma en kaartverkoop
Het gehele programma van het North Sea Jazz Festival wordt op 6 mei bekend gemaakt. Op 10 mei gaat de officiële kaartverkoop van start.
zoeken
zoeken