Sta jij op Parkpop 2008?

Zoektocht urban talent voor Haagse XStage gestart

Muzieknieuws 20-03-2008 15:40

In navolging van het succesvolle traject van de vorige jaren gaan Parkpop en radiozender FunX ook dit jaar op zoek naar jong urban muziektalent. Tijdens The Road to Parkpop kunnen beginnende urban artiesten en bands (R&B, soul, hiphop en rap) zich aanmelden en hun droom waar maken: een plekje op de Haagse XStage tijdens Parkpop op 29 juni 2008 in Den Haag.

Dit jaar vinden de voorrondes (14, 21 en 28 mei) voor het eerst plaats in muziekcentrum Musicon, de school van Cesar Zuiderwijk. De finale is te zien op vrijdag 27 juni op de Grote Markt in de Haagse binnenstad.

Een optreden op Haagse XStage tijdens Parkpop verdien je niet zomaar. Een deskundige jury selecteert een aantal winnaars uit de voorrondes. Uit iedere voorronde gaan twee winnaars door naar de halve finale die plaatsvindt op 27 juni 2008, live on stage op de Grote Markt in hartje Den Haag.

Iedere derde winnaar uit de voorronde wint weliswaar geen halve finale plek, maar gaat wel naar huis met een verzorgde cursus bandcoaching door Musicon en krijgt een plekje op de Musicon Blockparty. Tijdens de halve finale op 27 juni wordt uitgemaakt welke drie getalenteerde acts de daadwerkelijke podiumplekken op Parkpop winnen.

Inschrijven kan via www.parkpop.nl

Parkpop ontvangt dit jaar onder meer Sheryl Crow, Kula Shaker en Moke in het Zuiderpark en maakt het volgend deel van haar programmering halverwege april bekend. Het talententraject van de Haagse XStage wordt ook in 2008 mede mogelijk gemaakt in samenwerking met de Haagse Hogeschool.
zoeken
zoeken