Gitarist The Kevin Costners op de weg terug

‘Come On In’ na de zomer uit op Excelsior

Muzieknieuws 04-04-2008 16:10

Gitaarpopband The Kevin Costners won in 2006 de Grote Prijs van Nederland in de categorie pop/rock en brengt na de zomer het album ‘Come On In’ uit op het gerenommeerde label Excelsior. De release was oorspronkelijk gepland rond Noorderslag 2008, maar een onfortuinlijke medische misser gooide voor gitarist Sjors van der Meulen – en dus voor de band - roet in het eten. Gelukkig is hij inmiddels weer op de weg terug.

In de rubriek Input van Gitarist 205 publiceerden we al een fragmentje van het gesprek met Van der Meulen, over de betekenis van de Grote Prijs voor The Kevin Costners. Hier volgt de rest.

The Kevin Costners zouden op 12 januari jl. optreden op de traditionele Excelsior-borrel tijdens Noorderslag in Groningen, maar werden daar op het laatste moment ineens vervangen door Moss. Sjors:
“Ja, die avond lag ik op de operatietafel. Heel erg jammer, want ik had er ontzettend naartoe geleefd. Echt klote. We zijn wel meer dingen misgelopen, zoals een tour met Kula Shaker. Je ziet het allemaal aan je neus voorbijgaan; een sessie voor 3voor12 op de radio, enz. Frustrerend.”

Wat is er eigenlijk gebeurd?

“Bij een routineonderzoek in het ziekenhuis heeft iemand besloten om een gat in mijn darmen te steken met een of ander apparaat. Per ongeluk dus. Daar ben ik toen acuut aan geopereerd, dat is helemaal misgegaan en inmiddels ben ik vier operaties verder om de boel een beetje te herstellen. Ik kan er nog geen peil op trekken wanneer ik weer helemaal de oude ben. Het is allemaal heel vervelend.”

Sjors heeft bovendien tweeënhalve maand geen gitaar kunnen spelen.

“Al het eelt was van mijn vingers en ik kon weer helemaal van voor af aan beginnen. Eind 2007 hebben we keihard gewerkt om het album dat jaar nog af te krijgen, zodat we ‘m zo vroeg mogelijk in 2008 konden uitbrengen - op of vlak na Noorderslag. Het ligt nu in ieder geval klaar en wat in ’t vat zit verzuurd niet, zullen we maar zeggen.”

The Kevin Costners zijn ondertussen weer begonnen met repeteren, maar de releasedatum van ‘Come On In’ is nog niet precies bekend.

“Ik ben zoals gezegd nog niet helemaal hersteld; dat kan nog een paar weken of een paar maanden duren., dus het wordt zeker na de zomer.”

De band kondigt op haar website inmiddels ook enkele optredens aan dit voorjaar:

• 30 april - Barock, Arnhem
• 11 mei - Ekko, Utrecht
• 21 mei - Festival aan de Werf, Utrecht
• 15 juni - Festival op d’n Toffel, Vierlingsbeek

Tenslotte de hilarische videoclip van de single Laid Me Love Me:

zoeken
zoeken