Loud From The South, een nieuw Metalfestival

'Bij ons hoef je geen band te missen'

Muzieknieuws 10-04-2008 16:34

Eind augustus zal voor het eerst het nieuwe metalfestival ‘Loud from the South’ plaatsvinden in de buurt van Eindhoven. Maar LFTS is meer dan een festival alleen. Onder deze merknaam zullen ook andere activiteiten plaats gaan vinden. Het festival kiest voor twee podia met een om-en-om programma: iedere bezoeker kan alle bands zien en hoeft geen keuze te maken uit een overvol programma met overlappende tijden.

Voor festivalpromoter Tjerk Maas is het een logische keuze:
“Onze opzet is ingegeven vanuit een persoonlijk standpunt. Ik merk de laatste jaren dat er steeds meer mensen zijn die, net als ik, nog maar een handvol bands kijken op een festival. Dat komt vooral door grote hoeveelheid aanbod op een festival en de omvang van de festivalterreinen. Daarnaast is er sinds Dynamo Open Air niet meer bestaat, een enorm gat gevallen in het zuiden van Nederland.“

Maas en zijn collega’s hebben een duidelijke doelstelling:

“Wij gaan relatief klein beginnen en willen natuurlijk doorgroeien, maar niet naar het formaat van Wacken, Graspop of Fields Of Rock. We zoeken het meer in de inhoudelijke kant van het aanbod en het bedienen van de doelgroep. “

Om daarin continuiteit te bieden, gaat LFTS gedurende het jaar ook de clubs in. Minimaal één keer per winter wordt er een package samengesteld die een aantal clubs zal aandoen in het noorden en midden van Nederland, evenals België en het Ruhrgebied. De ‘finale’ vindt dan plaats op het LFTS indoor festival, uiteraard ook in het zuiden van het land.

Wat kun je verwachten qua line-up? Tjerk verwacht binnen enkele weken de line up bekend te kunnen maken, maar kan nu al wel de kaders aangeven:

“Grof gezegd behoort onze doelgroep tot de leeftijdscategorie 20-40 jaar. De focus zal liggen op bekende metalbands uit het clubcircuit, aangevuld met beloftes en gevestigde namen. Er is ruimte voor de opkomende nieuwe metalbands die vooral bij de jeugd populair zijn, want we vinden het belangrijk om ook het nieuwe metalpubliek aan ons te binden. Wel bakenen we de genres af en gaan we geen jaren ’70 muziek of gothic programmeren: deze liefhebbers worden al bediend met festivals als Arrow en Summer Darkness.”

Begin mei wordt het programma aangekondigd via de website van het festival: www.loudfromthesouth.com.

zoeken
zoeken