Laatste voorronde Amersfoort Jazz Talent Award

Met: Tini Thomsen, Elek3city en Benoît Martiny

Muzieknieuws 12-04-2008 00:32

Zondag 20 april, van 14.00 tot 18.00 uur spelen de laatste drie van zes bands die zijn genomineerd voor de landelijke Amersfoort Jazz Talent Award 2008. De AJTA is een wedstrijd, met de hoofdprijs van € 2500, en een optreden op het Rabobank Jazzfestival in het opvolgend jaar.

De drie geselecteerde bands zijn:

Elek3city - 14.00 uur
Het trio Elek3city gelooft in traditie en evolutie. Het klassieke geluid van klarinettist Alexandru Simu wordt aangevuld met moderne elektronica. Elek3city speelt zowel ballads en swing als funk.

The Thomsen Group - ca. 15.20
Een 12-koppige big band onder leiding van de Duitse baritonsaxspeelster en arrangeur Tini Thomsen. De band is ontstaan door samenwerkingen in Duitsland en Nederland en via de studie aan het Amsterdamse Conservatorium. De Thomsen Group verenigt traditionele jazz met pop en rock, funky groovesounds en met gevoelige ballads.

Benoît Martiny Band - ca. 16.45
De Luxemburgse drummer Benoît Martiny is de bedenker van een musicaal concept, een soort van jazz met stevige gitaarpartijen en schetterend koper.
Een mix van Mingus, Led Zeppelin, John Zorn en Jimi Hendrix. Met de Hongaar Sandor Kem op bas, de Italiaan Daniele Martini op tenorsax en de Nederlanders Frank Gones op gitaar en Jasper van Damme op sax heeft hij de juiste mensen gevonden om dit concept vorm te geven.

De finale van de ATJA 2008 wordt gespeeld op zondagmiddag 18 mei op het Jazzfestival Amersfoort. Drie van de zes bands die in de voorrondeconcerten speelden keren daar terug voor de muzikale strijd om de hoofdprijs. In eerdere jaargangen werd de AJTA gewonnen door respectievelijk contrabassist Ruben Samama en gitarist Jerôme Hol. De laatste is dit jaar ook te zien en te horen op het Rabobank Jazzfestival.

Meer informatie is te vinden op www.amersfoortjazztalentaward.nl Daar zijn ook muziekfragmenten van de deelnemende bands te beluisteren.

Amersfoort Jazz Talent Award
datum: Zondag 20 april
tijd: 14.00-18.00 uur
entree: gratis
plaats: Zandfoort aan de Eem, Kleine Koppel 20-21, Amersfoort
zoeken
zoeken