3FM Awards 2008 uitgereikt

Alain Clark, Anouk en Krezip winnen ieder drie maal

Muzieknieuws 27-04-2008 02:04

Anouk en Alain Clark zijn de grote winnaars van de 3FM Awards. Beide artiesten gingen afgelopen zaterdag (26 april) met drie prijzen naar huis.

De prijzen voor Nederlandse artiesten, gekozen door de luisteraars van de radiozender 3FM, werden in Amsterdam uitgereikt.

Anouk won een award in de categorie beste zangeres, beste album (voor 'Who's Your Momma') en beste rockartiest. Anouk verklaarde lachtend:
"Ik was liever beste live act geworden, maar je kan niet alles hebben hè."

Die prijs ging echter naar VanVelzen.

Alain Clark won de award voor beste zanger, beste nieuwkomer en beste single (Father and Friend, een duet met zijn vader). Alain:

"Ik was vijf keer genomineerd, echt geweldig dat ik met zo veel prijzen naar huis ga. De award voor beste single is me het meest dierbaar, die krijgt mijn vader."

Ook Krezip ging met handenvol prijzen naar huis. De band uit Tilburg won als beste popact en beste band.

Ook is hun nummer I Will Stay door de luisteraars van 3FM verkozen tot beste Nederlandstalige nummer ooit. Een verbaasde Jacqueline Govaert zei na afloop:

"Dit had ik echt nooit verwacht. Er zijn zoveel Nederlandse klassiekers en dat de luisteraars die van ons het beste vinden. Eigenlijk is het belachelijk, maar wel te gek."

Moke won in de categorie alternative. Ze versloegen onder meer Voicst en Silkstone.

Enkele dagen eerder kreeg de Utrechtse formatie Leaf de Schaal van Richter uitgereikt voor Wonderwoman: deze single was de meest gedraaide Nederlandse plaat op 3FM het afgelopen jaar.

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en artiesten, gekozen door de luisteraar.

Tijdens de show rondom de uitrieking waren er optredens van onder anderen Racoon, Moke en Voicst. Anouk opende op wervelende wijze, Kane sloot het denderend af. In totaal stemden de 3FM-luisteraars zo'n 300.000 keer.

zoeken
zoeken