Winnaars VNPF LiveXS Awards 2008 bekend

Anouk, Claw Boys Claw, Pinkpop en Melkweg in de prijzen

Muzieknieuws 11-06-2008 22:06

In Paradiso Amsterdam zijn vanavond tijdens de VNPF LiveXS Awards IJzeren Podiumdieren uitgereikt aan Anouk (als beste beste nationale live-act), Claw Boys Claw (beste optreden), Pinkpop (beste popfestival), Melkweg Amsterdam (beste poppodium), Doornroosje-directeur Toine Tax (beste directeur) en Vera-programmeur Peter Weening (beste programmeur).

De op 37-jarige leeftijd overleden Hedon-directeur Pascal Bouma werd postuum geëerd met een Lifetime Achievement Award. De succesvolle Nederlandse groep Room Eleven bleek via Fabchannel.com het meestbekeken concert op haar naam te hebben staan en ontving om die reden een Fabby Award.

Alle winnaars ontvingen de IJzeren Podiumdieren uit handen van presentatrice Hadewych Minis in een voor de gelegenheid geheel in burlesque stijl aangeklede grote zaal van Paradiso.

De VNPF LiveXS Awards kende dit jaar zeven officiële categorieën: beste poppodium, beste popfestival, beste nationale live-act, beste optreden, beste directeur, beste programmeur, beste marketingactie.

De eerste vier genoemde categorieën zijn publieksprijzen en de andere drie zijn zogenaamde vakprijzen. De winnaar van een categorie ontvangt een IJzeren Podiumdier. De VNPF LiveXS Awards zijn ereprijzen. Voor de beste marketingcampagne is door de Bizon Media Groep kosteloos een campagne ter beschikking gesteld.

VNPF LiveXS Awards 2008 komt tot stand in nauwe samenwerking met Paradiso, het Paradiso-Melkweg-Productiehuis, LiveXS en de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals). Fabchannel.com heeft de uitreiking integraal en wereldwijd uitgezonden. Binnen enkele dagen is de uitzending ook gratis terug te kijken via fabchannel.com
zoeken
zoeken