Sammy Hagar strikt Joe Satriani voor nieuwe band

Ook Chad Smith van de partij

Muzieknieuws 18-07-2008 00:44

Ex-Van Halen zanger Sammy Hagar lijkt gebrand op een speciale comeback in de muziekwereld. Hij komt namelijk met een hardrock-superband, mede gebouwd rond gitaarheld Joe Satriani. Naast Satriani worden ook Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith en ex-Van Halen bassist Michael Anthony genoemd als leden van het superkwartet, dat naar verluidt Chickenfoot heet. De geruchten over de band gonzen al een tijdje over het internet.

Chad Smith vertelde het volgende over het ontstaan en de huidige status van de band: "Sammy en Joe hebben bij Sammy thuis een stuk of vijf songs geschreven. We hebben eerder al een set covers gespeeld in Las Vegas. En ik moet zeggen: we zijn in ieder geval een behoorlijk goede coverband! We zien wel hoe het verder gaat."

Sammy Hagar voegde hier aan toe:
"We hebben inmiddels al acht, negen nummers geschreven. Als mensen de muziek horen, zeggen ze ‘dat is Led Zeppelin!’ Zo goed is het dus. Ik weet dat het een behoorlijk gewaagde stelling is, maar we kunnen de concurrentie met Zep aan."

Ook vergeleek Hagar Chickenfoot met een ander muzikaal stel waar hij enige ervaring mee heeft: “Het is tien keer zo goed als Van Halen, want deze band functioneert wel - we vinden elkaar aardig.”

Joe Satriani is ook enthousiast over het project, hoewel iets gematigder dan Hagar:

"We hebben heel veel plezier samen. Ik wilde al jaren iets doen met een echte zanger en een echte band en ben er een paar keer dichtbij geweest, maar dan ging het toch mis. Deze keer is het anders, dit voelt gewoon goed. We komen bij elkaar, lachen veel en er gebeuren muzikaal geweldige dingen. Ik kan niet wachten om onze ideeën op te nemen!"



Hagar heeft al eerder zijprojecten gedaan met Satriani en Anthony. Het vorige project heette Planet Us en werd geformeerd in 2002.

zoeken
zoeken