3FM Serious Request wint internationale prijs

Prestigieuze AIB-award voor bijzonder radioprogramma

Muzieknieuws 14-11-2008 11:05

Radiomakers en dj's Rob Stenders, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra hebben de prestigieuze internationale AIB-award gewonnen voor het radioprogramma 3FM Serious Request.

Daarnaast kreeg Serious Request een eervolle vermelding als succesvol crossmediaal evenement.

Zendermanager Florent Luyckx, die de prijs namens het drietal in ontvangst nam, verklaart:
"Deze internationale onderscheiding onderstreept dat Serious Request in het buitenland als een succesvol en vernieuwend Nederlands format wordt herkend."

In oktober kreeg Serious Request het Gouden Radio Oortje als beste radio-evenement van 2007.

Glazen huis als studio
3FM zet zich dit jaar voor de vijfde keer samen met het Rode Kruis in voor een goed doel. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's zich zes dagen lang op in een glazen studio, die dit jaar in Breda staat.

Zes dagen lang maken ze 24 uur per dag radio, zonder ook maar een hap eten tot zich te nemen. Luisteraars kunnen tegen betaling verzoeknummers aanvragen en zelf acties op touw zetten om geld in te zamelen.

Eind 2007 stond het Glazen Huis op het Plein in Den Haag. In de drie jaren daarvoor was de Neude in Utrecht het decor van de actie.

Vorig jaar volgden meer dan 10 miljoen Nederlanders de actie Serious Request via radio, tv en internet. Met de actie werd € 5,2 miljoen opgehaald.

zoeken
zoeken