Oud-gitarist Grof Geschut overleden

In memoriam Jelle Kuiper

Muzieknieuws 18-11-2008 12:58

Jelle Kuiper, de voormalige gitarist van de Nederrockband Grof Geschut, is overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Hij werd slechts 39 jaar.

Grof Geschut ontstaat in 1997 in een Haags café en in 2000 wordt de rockband genomineerd voor een Edison in de categorie 'Beste Nieuwe Artiest.' De band heeft dan al twee albums uit: ‘Meer’ en ‘Twaalf’. Met het nummer Moe heeft de band enig succes, maar het blijft steken in de tipparade. Ook de singles Meer en Heel Veel Hebben doen het goed, maar worden uiteindelijk geen hits.

De band doet in 2000 ook een Marlboro Flashback Tour, waarbij nummers van The Police worden gecoverd, en in het najaar verzorgt Grof Geschut op uitnodiging van zanger Dinand Woesthof het voorprogramma van Kane. In 2005 wordt ‘Moe’ gecoverd door Idols-kandidaat Maud, maar dan is het al een tijdje stil rond de band.

Op 12 november 2006 meldt de nog steeds operationele website: "Grof Geschut: Nederrockband van 1998 tot 2002." Via die website tonen de bandleden nu ook hun verdriet over het heengaan van Jelle Kuiper:

"16 november 2008

Geschokt en verdrietig zijn wij met het vernemen dat Jelle op 39-jarige leeftijd is overleden. Als gitarist was Jelle jarenlang de onlosmakelijke, en altijd zo herkenbare rocksound van Grof Geschut. Wij zijn Jelle dankbaar en zullen 'm missen. Zijn getalenteerde gitaarspel is gelukkig vereeuwigd. Toch had dit muzikale leven nooit zo vroeg mogen eindigen.

Vaarwel vriend"

grofgeschut.nl
zoeken
zoeken