After Forever gestopt

Eerste release HDK verschenen

Muzieknieuws 24-02-2009 10:22

Het was al een tijdje bekend: de Nederlandse gothic metalband After Forever heeft begin februari via hun website bekendgemaakt te zijn gestopt. Een deel van de verklaring van de band lees je hieronder.

“Na bijna 15 jaar After Forever hebben we besloten een punt te zetten achter een mooie en spannende tijd. We zijn ontzettend trots op wat we bereikt hebben en vooral op de manier waarop we het hebben gedaan. After Forever is nooit een band geweest die zichzelf herhaalde: we hebben altijd nieuwe dingen geprobeerd, ook al was dat niet altijd de meest voor de hand liggende keuze.

We zijn altijd gepassioneerde muzikanten geweest en ondanks het feit dat we beseffen dat After Forever heel bijzonder voor ons is, hebben we het gevoel dat we nu op een andere manier onze grenzen willen verleggen. Wij hebben daarom besloten te stoppen op een hoogtepunt: alles komt samen op onze laatste cd ‘After Forever’, wat in veel opzichten onze dromen heeft waargemaakt.

We hopen dat we als band een inspiratiebron zullen zijn voor nieuwe bands en muzikanten, zodat onze muziek voort kan blijven leven. Via onze myspace-pagina myspace.com/afterforever) zullen we jullie op de hoogte blijven houden van alle projecten en After Forever-gerelateerde zaken.”



In Gitarist 216 (maart) vindt je een recensie van het album ‘System Overload’ van HDK, het nieuwe project van ex-After Forever-gitarist Sander Gommans met o.a. voormalig Q65-bassist Peter Vink. Op ‘System Overload’ zijn bovendien ook Marcel Coenen en Arjen Lucassen te horen als gastgitarist.

zoeken
zoeken