Tim Akkerman stapt uit Di-Rect

Zanger-gitarist concentreert zich op solocarrière

Muzieknieuws 12-03-2009 20:16

De Haagse rockband Di-Rect moet het na hun huidige theatertour stellen zonder zanger-gitarist Tim Akkerman. Dat heeft de band laten weten tijdens een persconferentie.

Als reden voor zijn besluit noemt Akkerman het feit dat zijn smaak de laatste jaren is opgeschoven richting singer-songwriters als Nick Drake en Josh Ritter. Hij wil zelf ook muziek in die richting gaan maken. De overige leden van Di-Rect hebben bekend gemaakt een nieuwe zanger te gaan zoeken.

Tim Akkerman speelt net als de andere leden vanaf het begin in 1999 bij Di-Rect. Met hem op zang en gitaar scoorde de band in Nederland grote hits met nummers als Hungry For Love, Cool Without You en de The Who-cover My Generation. The Who staat ook centraal in hun huidige theatertour, waarin Di-Rect een door Jan Rot in het Nederlands vertaalde versie van de legendarische rockopera 'Tommy' ten gehore brengt.

De afgelopen twee jaar speelde Tim Akkerman al steeds minder gitaar en concentreerde hij zich meer op zijn vocalen. Di-Rect maakt de theatertournee ‘Di-Rect doet Tommy’ (t/m 10 april) dus nog wel af met Akkerman op zang.
zoeken
zoeken