Vierde Guitar Experience succesvol afgesloten

Zeven nieuwe data Hilversums event bekend

Muzieknieuws 31-03-2009 17:26

Na drie edities in 2008, voltrok zich op 21 maart jl. de eerste Guitar Experience van 2009 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Tussen 13.00 uur 18.00 uur kon het verzamelde publiek genieten van diverse optredens en workshops in twee zalen. Time Bandits-voorman Alides Hidding zorgde voor een soulvol geluid en bluesy licks en solo's waren er van Rudy de Queljoe. Daarnaast gitaartalenten als Marcel Singor, Leander Nijland, Wim den Herder en Giovanni van den Heuvel (allen SENA Guitar Award-winnaars) lieten hun drive en techniek los op het publiek. Joost Vergoossen (o.a. Ilse DeLange), bassist/basbouwer Adrian Maruczyk en Chapman Stick-meester Ron Baggerman demonstreerden speltechnieken en gaven waar nodig toelichting.

De door Stichting Gitaar georganiseerde Guitar Experience wordt nu ondersteund door de NPS. Co de Kloet, programmamaker en creatief projectleider van de NPS en bekend van zijn projecten met o.a. Steve Vai en het Metropole orkest, interviewde aan de centraal opgestelde stamtafel de optredende gasten. Leerlingen van Robberts Music School kwamen ook aan bod, zowel op het podium als aan de stamtafel. De piepjonge singer-songwriter Bram overdonderde iedereen met zijn zelfverzekerde spel en presentatie.

De Experience kende zoals gebruikelijk een gitaarmarkt, waar onder meer de Gibson Dark Fire werd getoond. Uit de schatkamers van Beeld en Geluid werden fraaie documentaires vertoond, van het Beatles-optreden in Hillegom in 1964 tot Foo Fighters op Lowlands in 2003.

De Guitar Experience wordt dit jaar nog zevenmaal georganiseerd, en wel op elke laatste zaterdag van de maand: 25 april, 30 mei, 27 juni, 29 augustus, 26 september, 31 oktober en 28 november, telkens van 13.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis.

www.guitarexperience.nl
zoeken
zoeken