Verslag Mayones-dag

Familiegevoel in Xinix, Nieuwendijk

Muzieknieuws 08-05-2009 22:25

Zondag 19 april organiseerde distributeur Musifacts de eerste Benelux Mayones-dag, in poppodium Xinix te Nieuwendijk. Doel van deze dag was Mayones-eigenaren en -belangstellenden bij elkaar te brengen.

David Dziewulski, ‘managing director’ van de Poolse gitaar- en basfabrikant, was aanwezig om iets over de geschiedenis van Mayones te vertellen en vragen te beantwoorden. We kregen een preview van de vernieuwde website, die inmiddels in de lucht is. Hierop zijn onder andere de nieuwe kleur- en inlay-opties te zien die Mayones aanbiedt.

Er werd natuurlijk ook muziek gemaakt. Zo speelden Stream of Passion-gitaristen Eric Hazebroek en Stephan Schultz enkele tracks van het nog te verschijnen album ‘The Flame Within’. Ook Dial-bassist Kristoffer Gildenlöw en Bob Wijtsma, gitarist van Xystus, verschenen op het podium. De muzikanten vertelden na het spelen enthousiast over hun eigen Mayones instrumenten.

De aanwezige gitaren en bassen werden tentoongesteld voor een verkiezing. Te bewonderen waren onder andere Setius en Regius gitaren en Be en Jabba bassen. De Victorious-5 bas van Liselotte Hegt (Dial, Valentine) werd uitgeroepen tot ‘mooiste Mayones van de dag’.

De aanwezige Mayones-liefhebbers waren onverdeeld positief over hun instrumenten en het familiegevoel dat dit bedrijf uitstraalt. Dit werd nog eens onderschreven door de gemoedelijke sfeer op deze bijzonder geslaagde Mayones-dag.
zoeken
zoeken