Spinal Tap is terug!

Nieuw album ‘Back From The Dead’

Muzieknieuws 08-05-2009 22:36

De versterkers gaan weer op 11, want ‘England’s loudest heavy metal band’ is terug! Op 15 juni brengt de band het nieuwe album ‘Back From The Dead’ uit, waarna een uitgebreide wereldtournee van welgeteld één optreden volgt. De oorspronkelijke kern van Nigel Tufnel, David St. Hubbins en Derek Smalls is nog volledig intact, uiteraard met een nieuwe drummer.

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat de rockumentary ‘This Is Spinal Tap’ uitkwam. Enkele van de pareltjes uit die film zijn voor ‘Back From The Dead’ opnieuw opgenomen. Dus naast de nieuwe nummers zul je ook nieuwe versies horen van onder andere Tonight I’m Gonna Rock You Tonight, Sex Farm, (Listen To The) Flower People en natuurlijk Stonehenge.

Het negentien nummers tellende album verschijnt in een luxe digipack met een bonus-dvd waarop het trio uitgebreid tekst en uitleg geeft bij de opnames. Daarnaast komt er een speciale 11-inch vinyluitvoering van ‘Back From The Dead’, in een gelimiteerde oplage. Het album bevat gastbijdragen van onder andere Steve Vai, John Mayer, Keith Emerson en Def Leppard-gitarist Phil Collen.

Bassist Derek Smalls over de opnieuw opgenomen nummers:
"Hoewel de film en de soundtrack een accurate afspiegeling waren van ons geluid in die tijd, staan de studioversies van de songs op dit album voor de kosmische rijping van het materiaal, binnen een digitale context. En ze zijn harder."

Eind juni, de 30e om precies te zijn, begint en eindigt de wereldtournee van de legendarische band in de Londense Wembley Arena. De Amerikaanse fans van Spinal Tap worden helemaal verwend, want zij hebben gedurende april en mei uitgeklede versies van de nummers kunnen horen tijdens de zogeheten ‘Unwigged & Unplugged’-tour.

En omdat we het niet konden laten:

zoeken
zoeken