Line-up Parkpop 2009 compleet

Eddie Kowalczyk (Live) en Triggerfinger toegevoegd

Muzieknieuws 18-05-2009 00:39

Parkpop 2009 vindt plaats op zondag 28 juni, traditiegetrouw natuurlijk weer in het Zuiderpark in Den Haag. Het festival maakt de line-up compleet met de komst van de frontman van de Amerikaanse rockband Live, Eddie Kowalczyk. Kowalczyk is semi-akoestisch te zien met slechts een gitaar en strijkkwartet en zal alle grote Live-hits de revue laten passeren.

De line-up van Parkpop kent daarbij nog een aantal andere toevoegingen: The Skatalites, Habib Koité & Bamada, Triggerfinger, Miss Montreal, Dana Fuchs Band. Het urban podium XStage maakt zijn programmering zo goed als compleet met de komst van Magic System uit Ivoorkust en het rapduo DIO & Sef.

De programmering is hiermee rond. Kowalczyk is de laatste toevoeging in de 29e editie van het festival. Eerder presenteerde Parkpop al The Pretenders, Guus Meeuwis, Milow, Sabrina Starke, Shantel & Bucovina Club Orkestar, De Staat, The Buzzcocks, Maikal X, Boris, Unknoweye en M.O & Brakko.

XStage
De strijd om de podiumplekken op XStage is een week geleden losgebarsten in Den Haag met de eerste voorronde. De acts Dikke Vandalen en R.A. & de BV kwamen als winnaars uit de bus in het Haagse muziekcentrum Musicon en gaan als eerste door naar de finale op 18 juni op de Grote Markt. De laatste twee voorrondes vinden op 22 en 29 mei plaats. Radiozender FunX en Parkpop gaan ook dit jaar op zoek naar aanstormend muziektalent op het gebied van rap, hiphop en R&B.

Parkpop is op 28 juni natuurlijk weer helemaal gratis en duurt van 13.00 tot 21.30 uur.
Meer informatie: parkpop.nl
zoeken
zoeken