Simon Phillips en Pino Palladino naar Zoetermeer

PSP in De Boerderij op 15 november 2009

Muzieknieuws 18-06-2009 16:05

PSP is het nieuwe project van drummer Simon Phillips (Toto), toetsenist / bassist Philippe Saisse en basgitarist Pino Palladino (The Who, John Mayer). De live shows staan in het teken van de enorme techniek en muzikaliteit van de bandleden. De samenwerking ontstond toen Phillips en Palladino meewerkten aan Saisse’s album 'At World's Edge'.

Zondag 15 november brengen de drie heren een bezoek aan Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer. Het optreden begint om 20.30 uur, de voorverkoop voor het concert start zaterdag 20 juni via Ticketservice.

De Britse drummer Simon Phillips is voornamelijk bekend geworden door zijn werk met Toto. In 1992 werd hij, na het overlijden van Jeffrey Porcaro, gevraagd mee te gaan op tournee met deze band. Verder speelde Simon met artiesten als 10CC, The Who, Jeff Beck en Mick Jagger. Vorig jaar was hij al in Nederland te zien tijdens The Big Bang.

De Italiaans-Britse bassist Pino Palladino werd in de jaren ’80 beroemd vanwege zijn fretloze basgitaar. Met deze basgitaar werd hij een veelgevraagd studiomuzikant van o.a. Paul Young en David Gilmour. Daarnaast is Pino bandlid van het John Mayer Trio en van The Who.

Philippe Saisse is een Franse toetsenist, bassist en producer. Zijn discografie laat zien met wie hij allemaal heeft gespeeld, van stadionacts als David Bowie tot Tina Turner en van jazz/soul giganten als Al DiMeola tot Al Jarreau.

Zondag 15 november 2009
PSP: Simon Phillips, Pino Palladino & Philippe Saisse
Aanvang: 20.30 uur, zaal open 19.30 uur
Toegang: €25 (voorverkoop excl. servicekst) / €28 (avondkassa)

Cultuurpodium Boerderij
Amerikaweg 145, Zoetermeer
www.cultuurpodiumboerderij.nl
zoeken
zoeken