Reason to Kill wint Wacken Metal Battle 2009

Tilburgse band op grootste metalfestival van Europa

Muzieknieuws 19-06-2009 15:34

Reason to Kill is de winnaar van de Wacken Metal Battle 2009. Zondag 7 juni streden zes bands in de finale voor deze titel in de Bosuil te Weert. Reason to Kill zal als winnaar een optreden verzorgen op het grootste metalfestival in Europa: Wacken Open Air.

De jury koos de Brabantse metalcore band Reason to Kill als winnaar van de contest. Deze band ging eerder al op tour in Brazilië en zal nu op het 20-jarig jubileum van Wacken Open Air staan.

Reason to Kill is opgericht in 2005 en is afkomstig uit Tilburg. Na drie releases en veel shows in binnen en buitenland, met als hoogtepunt twee tournees door Brazilië, mag de band zich nou dus ook als winnaar van de Nederlandse Wacken Metal Battle presenteren.

Wacken is het grootste open air metalfestival in Europa. Het vindt plaats op 30 en 31 juli en 1 augustus in Wacken in Duitsland . Dit jaar viert de organisatie haar 20 jarig jubileum en pakt dan ook groots uit. Namen als Testament, Napalm Death, GWAR en Motorhead zullen op het reeds uitverkochte festival optreden.

Reason to Kill bestaat uit:
Maikel Pijpers - vocals
Geert Linders - basgitaar
Koen Bezemer - drums
Hans Wijnen - gitaar
zoeken
zoeken