Nieuw album Alquin

Tournee vanaf oktober

Muzieknieuws 07-08-2009 00:02

Na een aantal maanden opnemen in The Park Studio in Amsterdam is het nieuwe album van Alquin af. Vier jaar na de release van de vorige plaat ‘Blue Planet’ komt Alquin nu met ‘Sailors and Sinners’, dat vanaf 10 september in de winkels ligt.

‘Sailors and Sinners’ is het tweede studioalbum van de Nederlandse symfonische rockformatie na de reünie in 1995 en bestaat geheel uit eigen werk.

Gitarist-toetsenist Ferdinand Bakker zegt er het volgende over:
"Dit album is een reflectie van onze ervaringen van de laatste jaren. Je zou het misschien geëngageerd kunnen noemen. Liefhebbers van ons repertoire zullen zeker niet teleurgesteld zijn, maar ik heb het idee dat we ook een nieuw publiek zullen aanspreken met dit album."

Alquin bestaat uit Ferdinand Bakker (gitaar), Ronald Ottenhof (saxofoon), Michel van Dijk (zang), Dick Franssen (orgel, piano), Job Tarenskeen (drums) en Walter Latuperissa (bas). Als gast op ‘Sailors and Sinners’ is blues- en jazzlegende John Sinclair te horen. Het album is grotendeels gefinancierd door ‘sponsors’. Deze sponsors zijn voornamelijk trouwe fans van Alquin, die nog voor de opnames betaald hebben voor een speciaal gesigneerd exemplaar. Job Tarenskeen: "Zonder onze fans was dit niet mogelijk geweest. We zijn dankbaar voor hun gulle bijdrages, anders was dit album er waarschijnlijk niet gekomen."

Om ‘Sailors and Sinners’ te promoten gaat Alquin op tour. Job:

"Zo’n cd maken is geweldig, maar we zijn een echte live band." De band treedt dit najaar op in diverse theaters en clubs door heel Nederland, te beginnen met de perspresentatie op 10 september in Bitterzoet te Amsterdam. We trekken een wisselend publiek, natuurlijk veel fans van vroeger, maar ook veel jongeren die voor het eerst met onze muziek in aanraking komen."

De tourdata (voor zover nu bekend):

Oktober: 2, Stadsgehoorzaal, Vlaardingen; 9, Theater De Kom, Nieuwegein; 10, De Boerderij, Zoetermeer; 15, Podium Twente, Enschede; 24, Oosterpoort, Groningen
November: 8, De Kelder, Amersfoort; 13, Bluescafé, Apeldoorn; 15, Watt, Rotterdam; 21, De Bosuil, Weert; 22, De Victorie, Alkmaar; 26, P60, Amstelveen; 27, LVC, Leiden; 29, Paard van Troje, Den Haag
December: 18, Patronaat, Haarlem
Januari: 9, Het Bolwerk, Sneek

Alquin
De in 1971 in Delft opgerichte symfonische rockband Alquin beleefde in de jaren ‘70 haar voornaamste successen, met optredens in binnen- en buitenland (o.a. Pinkpop, in Engeland The Old Grey Wistle Test en een tour met The Who door Frankrijk). De grootste hit uit die tijd is ‘Wheelchair Groupie’. Na de afzegging van een Amerikaanse tour ging de band in 1977 uit elkaar. In 1995 werd de draad weer opgepakt, naar aanleiding van een reünieconcert. Er volgden diverse tours langs de Nederlandse podia en het eerste nieuwe album ‘Blue Planet’ verscheen in 2005.

zoeken
zoeken