Relaxte Tony Spinner in Hilversum

Bluesrocker zorgt voor een volwaardige Guitar Experience

Muzieknieuws 04-09-2009 17:20

In het kader van de serie Guitar Experience stond op zaterdag 29 augustus de Amerikaanse gitarist Tony Spinner, bekend van zijn eigen bluesrockwerk en zijn rol als tweede gitarist in Toto, in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Het was een enigzins andere Guitar Experience dan voorgaande. Vanwege diverse feestelijke activiteiten in Hilversum die zich uitstrekten tot in Beeld en Geluid, kon de Stichting Gitaar slechts over twee zalen beschikken; eentje voor demonstraties van het SAE Institute, ofwel de School of Audio Engineering, gevestigd te Amsterdam en Rotterdam. De andere voor het betere livewerk, waardoor ook menig dagjesmens werd verrast. Allereerst traden de Nederlandse gitaristen Lex Bolderdijk en Erwin van Ligten aan, begeleid door percussioniste Sandra Sahupala, met een songrepertoire waarin invloeden uit vele windstreken terug te horen waren.

Tony Spinner, met zijn vaste begeleiders bij Europese shows, bassist Michel Mulder en drummer Han Nijenhuis, nam vervolgens anderhalf uur de tijd om een dwarsdoorsnede van zijn repertoire te laten horen. Hij introduceerde de Tony's BenderTool, een pedaal ontwikkeld door het Nederlandse Guitarsystems, en gewapend met onder andere zijn Darin Hammon custom made Telecaster, een Fiesta Red Fender Stratocaster en een mooie Gibson Les Paul goldtop liet hij zijn mix van blues en seventies rock klinken als een klok. Mulder en Nijenhuis wisten met passend ingehouden partijen de theatrale sfeer van de grote filmzaal van Beeld en Geluid te bewaren. Dat Spinner het publiek alle ruimte liet om vragen te stellen en zelfs verzoeknummers speelde, maakte dit optreden helemaal af.

De Tony Spinner Band is nog een aantal keren te zien in Nederland. September: 6, Blues Promotion in Dongen; 13, Keistadfeesten, Amersfoort; 27, Waerdse Tempel (’s middags), Heerhugowaard. Het optreden dat eerder werd aangekondigd voor 9 oktober (Grolsch Blues Festival, Hengelo) gaat helaas niet door.
zoeken
zoeken